sah-bl1.jpgsah-bl2Zveza paraplegikov in obolelih za otroško paralizo ter drugih telesnih invalidov Banje Luke je, 29. oktobra pripravila IV. mednarodno ekipno šahovsko prvenstvo paraplegikov. Hitropotezni turnir je šest ekip po Bergerjevem sistemu odigralo v  Domu slepih in slabovidnih v Banja Luki. V vsaki ekipi sta tekmovala dva šahista in ena šahistka. In ker v društvu nimamo dobre šahistke, se je naši prvi ekipi pridružila Anica Radej iz DP Bele krajine in Posavja. Na dokaj močnem turnirju je naša prva ekipa (Jakob Škantelj, Adam Dmitrovič, Anica Radej) osvojila zelo dobro tretje mesto, druga ekipa (Emil Filipič, Tomaž Demšar) brez igralke pa peto.

Prvo mesto je osvojila ekipa Republike Srbske, drugo ekipa Federacije BiH, tretje Ljubljana I iz Slovenije, četrto Vojvodina iz Srbije, peto Ljubljana II, šesto pa ekipa iz Madžarske.

92039456