Brje-r1Brje-r2FOTOGRAFIJE - Slikarke in slikarji Likovne sekcije pri ZPS so na dan Svetega Martina v stari osnovni šoli na Brjah odprli skupinsko razstavo. V programu organizatorja 8. kolonije, Norme 7, ki je ime »Jaz sem ta biser našel kar v sebi,« povzela po pesniku in slikarju Benjaminu Žnidaršiču, so se poleg naših slikarjev predstavili še slikarji drugih društev ter gostujoči slikarji, ki so v juliju sodelovali na tradicionalni  8. koloniji ustvarjalnih dejavnosti.

V spremljevalnem kulturnem programu so sodelovali:

Dramska skupina, ŽAR Društva MOST Ajdovščina, Vanda Žvanut - avtorica proze Ajdovščina, Mila Ivana Mermolja,  Zoja Volk, Ela Vunič in prvošolke Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina in skupina recitatork našega Aktiva žena z Metodom Zakotnikom iz DP Gorenjske. Sodelovala je še umetnica Marica Saksida, mlada oblikovalka, ki ustvarja z ročno izdelanim tkaninami v obliki torbic, copat in drugih uporabnih eksponatov.

Udeleženci so si po odprtju razstave v šotoru pod šolo ogledali še koncert klape Vela luka. Med pokrovitelji razstave sta bila tudi Društvo vinarjev in vinogradnikov in Krajevna skupnost Brje, ki tudi skrbita za šolo.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook