Brje-r1Brje-r2FOTOGRAFIJE - Slikarke in slikarji Likovne sekcije pri ZPS so na dan Svetega Martina v stari osnovni šoli na Brjah odprli skupinsko razstavo. V programu organizatorja 8. kolonije, Norme 7, ki je ime »Jaz sem ta biser našel kar v sebi,« povzela po pesniku in slikarju Benjaminu Žnidaršiču, so se poleg naših slikarjev predstavili še slikarji drugih društev ter gostujoči slikarji, ki so v juliju sodelovali na tradicionalni  8. koloniji ustvarjalnih dejavnosti.

V spremljevalnem kulturnem programu so sodelovali:

Dramska skupina, ŽAR Društva MOST Ajdovščina, Vanda Žvanut - avtorica proze Ajdovščina, Mila Ivana Mermolja,  Zoja Volk, Ela Vunič in prvošolke Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina in skupina recitatork našega Aktiva žena z Metodom Zakotnikom iz DP Gorenjske. Sodelovala je še umetnica Marica Saksida, mlada oblikovalka, ki ustvarja z ročno izdelanim tkaninami v obliki torbic, copat in drugih uporabnih eksponatov.

Udeleženci so si po odprtju razstave v šotoru pod šolo ogledali še koncert klape Vela luka. Med pokrovitelji razstave sta bila tudi Društvo vinarjev in vinogradnikov in Krajevna skupnost Brje, ki tudi skrbita za šolo.

92039456