videm-d3videm-d1FOTOGRAFIJE - Naše Društvo je že po tradiciji organizator drugega kroga strelske lige Zveze paraplegikov Slovenije. Tradicionalno pa je na tem slovenskem srečanju strelk in strelcev postalo tudi ekipno tekmovanje, na katerem se strelke in strelci pokrajinskih društev ob občinskem prazniku pomerijo za pokal Občine Dobrepolje. Tekmovanje je naše društvo v sodelovanju s Strelskimi društvom Bukovec in ob podpori občine Dobrepolje pripravilo 3. decembra 2011 na strelišču v Jakličevem domu na Vidmu. Srečanje slovenskih strelcev pa smo posvetili tudi Mednarodnem dnevu invalidov, ki ga praznujemo 3. decembra.

V strelski ligi tekmuje samo ena predstavnica ženskih strelk. To je članica našega društva Veselka Pevec, ki nastopa v skupni SH2, tako kot še nekaj težje gibalno oviranih tetraplegikov. Strelci paraplegiki so tekmovali v skupini SH1, vsi pa so streljali s serijskimi puškami. Tekmovalci so pred tekmovanjem imeli na voljo dve preizkusni tarči s poljubnim številom strelov, v tekmovanju pa 40 strelov in 20 tarč. V ekipi našega društva so tekmovali Viktor Rupnik, Štefan Glavan in Matija Turk.

videm-d2videm-d4Na strelišču, ki je z lepo in na novo izpeljanimi klančinami povsem brez arhitekturnih ovir, so najprej nastopili strelci organizatorja, za njimi so tekmovali nekoliko bolj oddaljeni tekmovalci iz DP jugozahodne Štajerske ter DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, nato pa še strelci iz najbolj oddaljenih društev severne Štajerske, Prekmurja in Prlekije in DP Istre in Krasa. Tokrat je nastopilo 23 strelk in strelcev.

V II. krogu strelske lige je v kategoriji SH1 imel najbolj mirno roko Franc Jožef – (MS) 367 krogov, drugi je bil Franc Pintar (MB - najboljši strelec med paraplegiki, zmagovalec na svetovnem pokalu, svetovni prvak, trikratni paraolimpijski podprvak), ki je nastreljal 359 krogov, tretji pa s 357 krogi Franci Škrbina (NM).

V kategoriji SH2 so prva tri mesta osvojili strelci iz DP Prekmurja in Prlekije - Slavko Dunaj (367), Leon Jurkovič (355),Franc Baum (343).

Poseben uspeh pa je tokrat dosegla naša najboljša strelka Veselka Pevec, ki je s 372 krogi ugnala vso moško konkurenco in ob občinskem prazniku prejela posebno priznanje. Priznanje pa je župan podelil tudi Francu Pinterju za prvo in drugo mesto v svetovnem pokalu.

Zmagovalni pokal občine so osvojili strelci DP Prekmurja in Prlekije I. s 1089 krogi, drugi so bili strelci DP ljubljanske pokrajine (1061), tretji strelci DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (1006), četrti strelci DP Prekmurja in Prlekije II. (967), peti strelci DP Istre in Krasa (955), šesti pa strelci naše druge ekipe (846).

V posamični konkurenci so najboljši tekmovalci prejeli kolajne in praktične nagrade, zmagovalne ekipe pa pokale. Tekmovanje in izračun rezultatov sta imela v rokah prekaljena strelca Jože in Janez Kaplan, organizacijske niti pa Veselka Pevec s pomočnikom Zlatkom Bernaškom.

Ob razglasitvi rezultatov je strelce nagovoril župan Občine Dobrepolje Janez Pavlin, ki je obljubil nadaljnje sodelovanje občine pri organizaciji strelskih turnirjev in vsem čestital ob našem prazniku. Nato sta župan in direktorica Zavoda Prizma Katja Vipotnik najboljšim strelcem in ekipam podelila kolajne in pokale.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook