Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/interesne/Prevozi-kombi.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/interesne/Prevozi-kombi.jpg'

Prevozi-kombiavto-cesarV Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine smo začeli z dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za nakup novega  kombiniranega vozila za prevoz invalidov. Nova pridobitev bo pomenila nepogrešljiv prispevek k bolj kvalitetnemu življenju ljudi, ki jim je usoda tako ali drugače  namenila življenje v vozičku.

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine pod svojim okriljem združuje kar 38 občin osrednje Slovenije.

Med mnogimi programi, s katerih skušamo članom pomagati dostojno in kakovostneje živeti, prav prevoz predstavlja najpomembnejšo in najbolj iskano obliko pomoči, saj vsaj tretjina naših članov zaradi gibalne oviranosti ne more voziti avtomobila, komercialni prevozi pa so zaradi slabega socialnega položaja prevelik finančni zalogaj. Poleg tega je naše članstvo razpršeno po vsej osrednji Sloveniji in mnogi člani so na obrobju mest brez urejenega prevoza obsojeni na izolacijo.

Za večino članov sicer običajno, aktivno življenje brez organiziranega prevoza ne bi bilo mogoče. Mnogi brez ne bi mogli hoditi v službo, v trgovino, na terapije, obiskati zdravnika, se udeleževati družabnih dogodkov in socialnih programov, ki lajšajo bivanje, ohranjajo zdravje in kondicijo…

Samo v lanskem letu smo z dvema prilagojenima voziloma opravili 90.000 km. Eno od njiju pa je staro že 9 let in ima 440.000 prevoženih km. Med prevozom invalidov nas je že dvakrat zaradi okvare pustilo na cedilu sredi ceste. Servisiranje je društvo samo letos stalo že 4.000 €, serviserji pa napovedujejo še znatno večje vsote za popravila in vzdrževanje.

Zato naši člani potrebujejo novo prilagojeno vozilo, cene takšnih vozil pa se začnejo pri 25.000 evrih, česar brez finančne pomoči ne bomo zmogli. Društvo se namreč financira približno 30% iz FIHO sredstev in 70% iz raznih, tudi občinskih, razpisov, ki pa so izključno vezani na izvajanje programov.

Na pomoč nam bodo priskočile nekatere občine, Center AVTO CESAR d.o.o. pa bo za nakup novega kombija prispevala 100 € od vsakega prodanega avtomobila. Žal tudi to še zdaleč ne bo dovolj.
Tu se s prošnjo za pomoč obračamo na vas. Hvaležni vam bomo, če boste s prispevkom pomagali našim članom pri vključevanju v kakovostnejše življenje!

Hvaležni vam bomo za vsakršno pomoč! Za dodatne informacije in vam je na voljo ?Gregor Gračner na tel. številki 01/569 11 23 ali na naslovu dlj.paraplegik@guest.arnes.si.

Seveda pa lahko donatorska ali sponzorska sredstva nakažete na

TRR št. 03170 1003169118 s sklicem 2012.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook