uo-27-1uo-27-2Člani Upravnega odbora so se na 27. redni seji (peti v letošnjem letu), sestali 29. novembra v prostorih društva.

Po pregledu zapisnika in realizaciji sklepov prejšnje seje, so se najprej seznanili z delom osebnih asistentov, ki je med prioritetnimi programi našega dela. Ob tem so razpravljali tudi o manjših nesoglasjih, ki ob specifičnosti njihovega dela vsekakor nastanejo. Sprejeli pa so tudi aneks k pogodbi dela o zaposlitvi.

V nadaljevanju seje so: podpredsednica društva, športni referent in vodja mednarodnega tabora prostovoljcev poročali o razpisih in o delu Komisije MOL, ki je bila pred kratkim na društvu. Sodelovanje z MOL je zelo dobro, razveseljivo pa, da se z vsakim letom še izboljšuje.

Sledila je točka o pripravi Pravilnika o volitvah, ki naj bi ga na predlog UO sprejel in potrdil izredni Občni zbor. Ta bo 18. decembra 2011 na novoletnem srečanju članov v Hotelu in Cazinu Kongo v Grosupljem.

Aktualno točko »Izvedba zbiranja podpisov PROTI diskriminaciji invalidov in rušenju invalidskih organizacij,« je predstavil predsednik društva. Člani so z akcijo, ki že poteka, dobro seznanjeni.

Na socialnem področju se pozna odsotnost referenta Rafka Jurjevčiča, vendar jo na društvu skušamo nekako nadoknaditi. Športno dejavnost, rezultate in uspehe je predstavil referent za šport, pripravo novoletne izdajo glasila IZZIV pa urednica. Nekaj časa so posvetili tudi humanitarni akciji zbiranja denarja za nov kombi, ki že uspešno poteka.

Božička bo okrog dvajset naših malčkov pričakalo 14. 12. 2011 v prostorih društva, vsi člani pa so 18. decembra vabljeni na novoletno srečanje z bogatim zabavnim programom. Ob zaključku seje je predsednik predstavil še nekaj aktualnih dogodkov.

92039456