posvet-prostoriDP ljubljanske pokrajine je 25. oktobra v svojih prostorih pripravilo prvi posvet o pridobitvi novih društvenih prostorov. Naši prostori na Dunajski cesti v Ljubljani so namreč za kvalitetno izvajanje široko zastavljenih vizij in programom, že postali utesnjeni. Zato je nekoliko širši odbor društva z arhitektom Zveze Matjažem Planincem pripravil osnovni koncept novih delovno bivalnih prostorov.

Člani odbora so najprej razčlenili osnovne želje in potrebe za dolgoročno izvajanje programov, nato pa je arhitekt Planinc s Funkcionalno shemo dvanajstih prostorskih segmentov predstavil objekt za optimalno delovanje in uporabo. To je od vhodnih vrat do notranjih prostorov, skladišč in parkirišč.

Vsak prostor ima že osnovne karakteristike oz. opis namembnosti. Člani odbora so za tem na te segmente dali vrsto pripomb in predlogov, ki so izhajali iz praktičnih izkušenj.

25. oktober bo torej v analih društva zapisan kot pomembna prelomnica, ko se je začela pot o pridobitvi novih Delovno bivalnih prostorov DP ljubljanske pokrajine. Pot, ki je upravičena, saj ima naše društvo v svojih vrstah včlanjenih skoraj eno tretjino vseh članov društev Zveze paraplegikov Slovenije.

92039456