os2os1FOTOGRAFIJE- RISBE - FOTOGRAFIJE - PROMETNI DAN -  O obisku na OŠ Zadobrova smo na naši spletni strani obširno poročali, v Fotogaleriji pa predstavili vrsto fotografij. Ob takratnem prometnem dnevu smo jim predstavili utrinke iz našega življenja in dela, poleg tega pa še igranje košarke, namiznega tenisa in slikanje s čopičem v ustih. Takrat smo učence naprosili, da nam o vtisih našega skupnega srečanja kaj napišejo in narišejo kakšno risbico. No, učenci so držali obljubo in nas s svojimi prispevki in risbami dobesedno zasuli. Prejeli smo več kot 50 prispevkov in risb. Seveda smo njihove »umetnine poskenirali« in si jih lahko ogledate v naši Fotogaleriji

.

os3os4V prispevkih se vidi, da so nam učenci skrbno prisluhnili in so si dobro zapomnili vse tiste pomembne stvari na katere smo jih še posebej opozarjali. Še posebej pa jih je nadvse prijetno presenetil naš priznani slikar Silvo Mehle, ki jim je pokazal kako je človek kljub izredno hudi telesni poškodbi še kako ustvarjalen. Občudovali so ga pri slikanju s čopičem v ustih. Seveda pišejo tudi o občutkih, ko so se usedli na invalidski voziček in poskusili igrati košarko ali pa se pomeriti z našimi igralci v namiznem tenisu.

Poglejmo nekaj njihovih misli: »Zanimivo je bilo spoznati njihovo življenje, ki ni lahko« - Eva. »Meni je bilo všeč, ko so prišli invalidi in nas opozorili na nesreče v prometu – Kaja. »Najbolj sem si zapomnil, ko so nam predstavili kako so se poškodovali. Hvala, ker ste prišli« - Jure. »Žal mi je, da so paraplegiki« - Rok. »Gospod, ki je risal z usti, je risal zelo, zelo, zelo lepo« - Manca. »Bilo je nepozabljivo in vsi smo bili veseli novega znanja« - Ana. »Bilo mi je žal, da jih je ena prometna nesreča zaznamovala za celo življenje« - Sara. »Paraplegiki so res dobri ljudje in sem vesela, da so prišli na našo šolo« - Izza. »Hvala za vse kar ste nam povedali« - Lovrenc. »Pokazali so nam kakšno vznemirljivo življenje imajo« -b.p. »Tega dneva ne bom nikoli pozabila, zelo mi je žal, da se vam je to pripetilo« - Tara. »Ganilo me je, ker ne morejo premikati nog, nekateri pa tudi rok« - Manca P. »Prometni dan je bil zelo zanimiv, pa tudi žalosten« - Daša. »Všeč mi je bilo, ko sem se peljal z vozičkom in metal na koš« - Matic. »Ta dan sem veliko spoznal« - Jan. »Zdaj vem kako se počutite« - Chloe. »Najbolje je bilo, ko so igrali namizni tenis« - Jernej. »Hvala, ker ste nam prišli predstaviti so svoje življenje« - Matej. »Všeč mi je bilo, ko je neka gospa ustvarjala« - Sara. »Hvala, ker sem vas lahko občudoval« - Matic V. »Zgodbe so bile žalostne. Nekatere se zgodijo po neumnosti, druge pa ne« - Maša. »Občutila sem žalost a ko sem jih videla vse nasmejane in vesele, mi je bilo pri srcu lažje« - b.p. »Naučila sem se veliko novega, zato bom od sedaj naprej bolj previdna na cesti« - Lana. »Paraplegiki lahko jahajo tudi konja« - Urša. »Ko sem pomislila na tako grozne nesreče me je kar stisnilo pri srcu« - Nina. »Od vseh dogodkov na prometnem dnevu mi je bilo najbolj všeč, ko so prišli paraplegiki« - Ana Š. »Predavali so nam paraplegiki« Sabrina.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook