sah-nsVsah-ns1 vojvodinskem mestu Futog v bližini Novega Sada je 22. oktobra v počastitev osvoboditve mesta in za pokal predsednik združenja Josipa Vlčka, potekal tradicionalni mednarodni šahovski turnir. Med štirinajstimi ekipami je sodelovala tudi ekipa DP ljubljanske pokrajine (Jakob Škantelj, Emil Filipič in Jasmin Sabljakovič) in osvojila sedmo mesto. Dvainštirideset šahistov se je na črno belih poljih pomerilo tako v ekipni kot v posamični konkurenci. V ekipah so tekmovali po trije šahisti, ki so na hitropoteznem tekmovanju za posamično kolo imeli na voljo petnajst minut igranja.

Prvo mesto je z 18. točkami osvojila ekipa Subotica, druga je bila ekipa Beograd, ki je zbrala 15 točk, tretja pa ekipa Smederevo z 12. točkami.

92039456