ponikveSocialni referent društva Rafko Jurjevčič te dni obiskuje posamezne člane ali področne skupine. Tako je skupaj s poverjenico Marijo Vraničar 19. oktobra obiskal Bolnišnico Sežana. V njej je že nekaj let (vse od odpusta iz Kliničnega centra) nastanjen naš član Abid Behrić. Prednostni namen obiska je bil v znamenju pozornosti in zanimanja zanj in za njegovo zdravstveno stanje. Pogovor je stekel tudi o nekaterih, zanj pomembnih socialnih vprašanjih, na katera bomo skupaj iskali rešitev.

Seveda sta ob tej priložnosti pomagala izpolniti tudi anketo, ki jo poverjeniki izvajajo te dni, obenem pa sta mu posredovala vse novice iz društvenega delovanja. Ob slovesu sta mu zaželela vse najboljše in kar najbolj uspešno zdravljenje, ki ga čaka v bližnji prihodnosti.

25. oktobra je Rafko obiskal varovance Zavoda Prizma v Ponikvah. Pripravil je sestanek za vse člane iz dobrepoljskega območja. S poverjenico Veselko Pevec sta

navzočim predstavila doslej opravljeno delo iz področja sociale za člane iz tega območja. Kljub odsotnosti številnih vabljenih, so prisotni spregovorili o možnostih večjega sodelovanja z našim društvom. Porodile so se zelo konkretne ideje o področjih sodelovanja. Veseli so bili da sta na sestanku bile prisotne tudi direktorica zavoda Katja Vipotnik in tajnica Aida Hrnjič.

92039456