Srečanja - izleti

Jesensko srečanje v DragomeruObiščemo tudi sakralne objekteV društvu pripravljamo različna srečanja. Za vse člane in sodelavce že vrsto let organiziramo spomladanska in jesenska srečanje, ob slovesu od starega leta pa tradicionalno silvestrovanje. Ta druženja segajo vse do tistih časov, ko smo ustanovili svojo organizacijo. In kje vse smo pripravili vsa ta naša srečanja? Seznam bi bil predolg, prav vseh se pa niti ne spomnimo. Gledamo le, da srečanje vsako leto pripravimo v drugem kraju in da si ogledamo čim več krajevnih znamenitosti. Največkrat so to vodeni ogledi, ki nam jih pripravijo krajevni turistični delavci. Spomladansko srečanje pripravimo v maju ali začetku junija, jesenskega pa v septembru ali oktobru. V program jesenskega srečanja vključimo tudi ogled sakralnega objekta z mašo.

Po ogledu se nadaljuje družabno srečanje z zabavnim programom in dobrotami na žaru, ki jih pripravimo in postrežemo v lastni režiji. Ob teh priložnostih nas obišče župan ali podžupan, ki nam ponavadi predstavi aktualne dogodke v občini, mi pa ga seznanimo z našo dejavnostjo. Ti priložnostni pogovori so izredno koristni, saj nam velikokrat pomagajo pri reševanju skupne problematike.

Tradicionalno silvestrovanjeTradicionalno silvestrovanje že nekaj let zapored pripravimo v gostišču Kongo v Grosupljem. In tudi tam imajo komaj še dovolj velik prostor za naše številne člane, nekatere njihove svojce in sodelavce. Tudi na tem srečanju pripravimo zanimiv program s tradicionalnim srečelovom in obiskom Cazina.

Na srečanju v Domu paraplegikov v SemičuSrečanje socialno izključenih vsako leto poteka v Domu paraplegikov Semiču. Srečanje pripravimo v maju, ko je Bela krajina vsa v cvetju in zelenju. Narava kar vabi v svoje naročje, prav tako pa tudi topli sončni žarki. Dom ima na prostranem dvorišču vrtno uto z roštiljem kjer spremljevalci ob večerih pripravijo dobrote na žaru, zadaj se pa razprostira velik saden vrt s cvetočimi češnjami, jablani, slivami, orehi in seveda tudi vinsko trto. Pogled, ki razveseli vsako dušo in oko. Za udeležence skrbijo osebni asistentje.

Izlet na VršičIzleti so del programa interesnih dejavnosti, ki jih organiziramo za vse, ki sodelujejo v tem programu in druge člane našega društva. Stremimo, da izlete organiziramo predvsem za tiste člane, ki ždijo doma med štirimi stenami in jim s tem vsaj nekoliko popestrimo vsakdanje monotono življenje. V ta program ponovno sodijo člani, ki živijo v ustanovah za starejše oskrbovance, članice Aktiva žena, Mednarodni tabor prostovoljcev itd.