Ples na vozičkih

Ples na vozičku vse bolj priljubljenPlesalci na paradi v LjubljaniParaplegiki smo v veselem razpoloženju in dobri glasbi včasih tudi zaplesali. Ples je namreč ena izmed aktivnostih, ki predstavlja odlično sprostitev tako v smislu rekreacije kot tudi druženju. Vendar je kar precej časa preteklo, da smo v plesu stopili tudi na tekmovalni parket. Za to sta zaslužna Petra Škofic in Klemen Pirman, ki se že vrsto let ukvarjata s poučevanjem standardnih in latinskoameriških plesov. Zadnja leta sta ves svoj prosti čas posvetila učenju plesa na invalidskih vozičkih, znanje pa prinesla iz Londona in Nizozemske. Trud je dokaj hitro obrodil sadove, saj so člani plesne skupine Zebra, na mednarodnem tekmovanju v nizozemskem Cuijku v letu 2011 osvojili kar devet najvišjih odličij. Plesalke in plesalci Kluba Zebra v zimskih mesecih pod vodstvom Klemena Pirmana trenirajo v telovadnici URI-SOČA in nastopajo na različnih prireditvah.