Obvestila

MASAŽA
V prostorih Društva poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 18 €. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 10€.
Sprostite se!

PRESOTERAPIJA
Nadaljujemo s programom presoterapije (10 zaporednih terapij). Presoterapija je aparaturna limfna drenaža, ki deluje tako, da z nadtlačno črpalko vpihava zrak pod točno določenim tlakom v manšete in pri tem stimulira odtekanje limfe v glavne limfne vozle. Je zelo priporočljiva za zmanjšanje oteklih nog.
Za »lažje« noge!

FIZIOTERAPIJA
Ponovno pričenjamo s programom fizioterapija na Društvu 15. septembra. Program bo potekal vsak petek. Cena fizioterapije, ki traja 60 minut, je 20€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 12€. Obvezne so predhodne prijave.
Napnite svoje mišice!

GLEDALIŠKE PREDSTAVE V DRAMI
Na Društvu lahko dvignete karto SNG Drama, s katero si lahko skupaj s spremljevalcem ogledate izbrano gledališko predstavo.
Pokukajte v kulturni hram!

Zaposlitvena info točka
Če vas zanima kako napisati življenjepis in ponudbo za delo, kako poiskati pravega delodajalca, kakšne so olajšave in subvencije pri zaposlovanju invalidov in zakaj jih je dobro poznati, kako se pripraviti na razgovor ali pa zgolj zakaj se sploh zaposliti, se mi to sploh izplača, ste vabljeni na pogovor o tem.
Zaposlitvena info točka bo v Ljubljani organizirana vsak zadnji četrtek v mesecu med 11. in 13. uro na Zvezi paraplegikov Slovenije. Datumi so: 25. maj, 29. junij, 28. september, 26. oktober, 30. november in 21. december. Več informacij lahko dobite na ZPS in od mentorice Mojce Slak na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Brezplačno parkirajane za dve uri
Poročali smo že o Odloku o urejanju prometa v Mestni občini Ljubljana, ki invalidom z veljavno parkirno karto omogoča na in ob vozišču občinske ceste, največ dve uri brezplačnega parkiranja. Ker paraplegiki in tetraplegiki pri vstopanju in izstopanju v avto ter gibanju z vozičkom izgubimo kar precej časa, je NSIOS MOL-u predlagal, da ta čas iz dveh podaljšajo na štiri ure. In ker je MOL invalidom prijazna občina, bo predlog obravnavala, ko bo pristopila k spremembam in dopolnitvam odloka.

Novicaza vrtičkarje
Obveščamo vas, da Mestna občina Ljubljana načrtuje ob cesti na Brdo novo vrtičkarsko območje in bi del tega namenili tudi gibalno oviranim. Že v fazi projektiranja bi radi pritegnili k sodelovanju potencialne uporabnike, zato vas prosim, da sporočite na društvo, če bi vas zanimal potencialni najem vrtička. Za najem vrtička lahko zaprosi oseba s stalnim prebivališčem v MOL in nimajo v lasti primernega zemljišča za pridelavo vrtnin na območju MOL.
Vrtičkarsko območje – del nameravajo prilagoditi tako, da bo dostopno tudi osebam na invalidskih vozičkih. Seveda pa je ta izvedba odvisna od zainteresiranih uporabnikov, zato je zelo pomembno, da nam sporočite, če ste interesent. Javite na društvo po telefonu 01 569-11-23 ali na E-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Namenite 0,5% dohodnine društvu
Prosimo vas in vaše svojce, prijatelje, da del svoje dohodnine za leto 2017 namenite Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine. Poudariti velja, da se zaradi tega vaša dohodnina ne bo nič povečala - le delež sredstev, ki gredo direktno v državni proračun, se bo zmanjšal za navedeni odstotek. V priložen obrazec vpišite svoje podatke (vključno z davčno številko), kraj pristojnega davčnega urada, datum in se podpišite. Pozor! Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve, kar pomeni - če ste že poslali obrazec in namenili 0,5% Društvu, obrazca ni potrebno ponovno pošiljati. Obrazec lahko pošljete na društvo ali na pristojni davčni urad oziroma izpostavo. Na ta račun zbrana sredstva bomo namenili izvedbi programov za člane..
Za izkazano podporo se vam iskreno zahvaljujemo.

Bowling
V Areni Vodafone se lahko sprostite ob igranju bowlinga. Pokličite na društvo in se prijavite.
Podri čim več kegljev!

Foto sekcija
Naslednji fototečaj bo potekal 8. novembra
Ujemite trenutek!

Speaking english
Vam »uhaja« angleščina? Bi radi spet začeli »migati« v angleškem jeziku. Tečaj konverzacije je rešitev za vse, ki nimate prav veliko sogovornikov, s katerimi bi se pogovarjali v tujem jeziku, imate pa dobro osnovno znanje jezika in ga želite uporabiti v praksi. Na tečaju konverzacije bomo govorili o najbolj pogostih temah, ki zadevajo vsakogar – o svetu okoli nas, in razširili besedni zaklad.
Vabimo vse, ki želite obnoviti znanje angleškega jezika, da se udeležite tečaja konverzacije, ki bo potekal na društvu 1x tedensko. Dan, ura, čas trajanja – po dogovoru z tečajniki. Tečaj je brezplačen.

Uradne ure društva
TOREK: Mirjam Kanalec in Draga Lapornik
ČETRTEK: Robert Žerovnik
PETEK: Rok Bratovž
Vsak delavnik so na društvu prisotne Mojca Burger, Vesna Peklar in Veronika Kuzmič.
Zaradi organizacije dela vas prosimo, da kličete na društvo glede na vaša vprašanja določen dan in v času uradnih ur, ki so vsak delavnik med 10. in 14. uro.

Sporočanje
Svoje prijave in vprašanja lahko pošljete tudi po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali sporočite po telefonu na številko 01/ 5691123 vsak delavnik med 10. in 14. uro.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
03170-1003169118

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook