Obveščamo vas, da vse aktivnosti društva, tudi prevozi, potekajo enako kot pred izbruhom virusa Covid 19, vendar z ukrepi, kot jih določa NIJZ. Maske nosite še vedno, če imate zdravstvene težave ali pa ni možno zagotoviti razdalje 1,5m med ostalimi uporabniki. Udeležujte se aktivnosti samo, če ste zdravi!

Izlet na Koroško
V petek 28. avgusta 2020 vas vabimo na celodnevni izlet po Koroški. Ogledali si bomo nekaj koroških znamenitosti, za konec pa se zapeljali s splavom po reki Dravi. Na splavu bomo ob dobrotah in animacijskim programom, ki nam ga bodo pripravili gostitelji, preživeli dve uri. Na izlet ste vabljeni članice in člani, lahko tudi s spremljevalci. Organiziran bo kombi prevoz, lahko pa se izleta udeležite tudi z lastnim prevozom. Zagotovljena je jutranja malica in kosilo.
Poglejte koledar dogodkov

Klobasarjenje
Zveza paraplegikov Slovenije organizira 6. klobasarjenje, ki bo v soboto 22. avgusta 2020 v Murski Soboti, s startom ob 10. uri na sedežu Društva paraplegikov Prekmurja in  Prlekije, Noršinska ul. 14, Murska Sobota. Vabljeni ste vsi ročni kolesarji, kot tudi kolesarji z električnimi priklopniki. Izlet bo obsegal do 25 km poti (Murska Sobota Moravske Toplice Murska Sobota) oziroma 40 km za ročne kolesarje. Obvezne prijave do 19. 8. 2020 na e-naslov pcerar@gmail.com ali po telefonu 051 350 499, Peter Cerar.
Brez športa ne gre!

Društvo izvajalec osebne asistence
Naše društvo je 6. januarja 2020 z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti podpisalo pogodbo o izvajanju storitev osebne asistence po Zakonu o osebni asistenci. To pomeni, da je naše društvo izvajalec osebne asistence in se lahko posamezniki z veljavno vrednotnico za osebno asistenco obrnete na nas, da se pogovorimo o vključitvi.

Laična pomoč na domovih
V okviru javnih del »Pomoč starejšim in invalidom« od maja naprej nudimo pomoč uporabnikom v Ljubljani in Kamniku. Uporabniki programa so osebe z okvaro hrbtenjače, paraplegiki in tetraplegiki, ki niso vključeni v storitve osebne asistence po Zakonu o osebni asistenci. Uporabnikom bo nudena pomoč na njihovem domu ali izven pri vsakodnevnih aktivnostih: pomoč pri gospodinjskih opravilih, čiščenju bivalnih prostorov, pomoč pri delu na vrtu, spremstvo k zdravniku ali druge aktivnosti, pomoč pri presedanju ali pa le druženje. Pomoč na domu je brezplačna in je na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Za več informacij pokličite na društvo in se dogovorite o vsebini in terminih izvajanja te storitve.
S pomočjo je vse lažje!

Kopalni dnevi v Pacugu
Sporočamo, da bo od 2. julija naprej enkrat tedensko, običajno ob četrtkih, organiziran kombi prevoz iz Ljubljane na kopanje v Pacug. Prijavite se na društvo vsaj dva dni pred odhodom. Pomoč asistentk ali spremljevalcev ni zagotovljena. Kombi bo iz oddaljenih krajev izmenjaje vozil enkrat tedensko na 14 dni, in to le če bodo prijavljeni najmanj štirje člani. Vedno pa lahko pridete na zbirno mesto v Ljubljani. Kopalni kombi odpade, če bo prijavljenih manj kot štiri članov. Uporabniki prispevajo 10,00€.
Namočite se!

Študijski krožek grafologije
Septembra nadaljujemo s krožkom grafologije za vse tiste, ki že imate osnove te vede. V primeru, da se prijavite vsaj štirje kandidati, pa bomo ustanovili novo začetniško skupino. Tečaj bo potekal na društvu, vodi pa ga naša članica Inka Pinter. Termine bomo dogovorili naknadno.
Kaj je Grafologija?
Grafologija (gr.: grafo = pisati, logia -e besedje. ali nauk), nauk o človekovi pisavi je v svojih praktičnih in poljudnih zametkih tako stara, kot pisava sama. Je veda, ki iz rokopisa razbere trenutno psihofizično strukturo pisca. Vse, kar človek čuti ali misli v trenutku, ko se pisalo dotika papirja, se odrazi v potezah znakov, kijih zapiše. Pisana beseda je človeka od nekdaj vznemirjala, bila je nekaj skrivnostnega. Študijski krožek je namenjen odkrivanju zakonitosti o pisavi in s tem razširjanje obzorja spoznavanja in razumevanja človekove osebnosti. Nova znanja!

Oživljamo fotosekcijo
Po dolgem premoru je čas, da se vsi laični fotografi zopet srečamo in obnovimo svoje  znanje o fotografiranju. Tečaj se bo pričel v mesecu septembru in bo trajal skozi celo  leto. Prijavite se lahko vsi, ki prisegate na fotografijo s fotoaparatom, tako začetniki kot tudi tisti, ki že imate nekaj osnovnega znanja, Pogoj za udeležbo je, da imate fotoaparat.  Javite se vsi zainteresirani, da naredimo plan aktivnosti. Dejan Mijovič nas bo vodil skozi umetnost fotografije.
Ujemite trenutek!

Masaža
V prostorih društva ob torkih in četrtkih poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 20€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 12€.
Sprostite svoje mišice!

Fizioterapija
V prostorih društva vsako sredo poteka fizioterapija, ki jo izvaja izkušena fizioterapevtka Maja. Cena fizioterapije znaša 30€ za 60 minut. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 22€. Obvezne so predhodne prijave. (v primeru, da v istem tednu koristite in masažo in fizioterapijo, poravnate eno storitev v celoti, za drugo pa društvo prispeva 8€).
Bodite razgibani!

Presoterapija
Še vedno poteka program presoterapije, ki je brezplačen. Dogovorite se za termine.
Lažjih nog naokrog!

Dohodnina
Prosimo vas, če namesto državi namenite 0.5% dohodnine za donacijo našemu društvi. S tem boste omogočili več sredstev za programe, ki jih izvajamo. Obrazec pa lahko posredujete vsem svojim svojcem in znancem.

Članarina
Pozivamo vse, ki ste pozabili plačati članarino, da to naredite čim prej. Določili smo jo na občnem zboru in znaša 15 €.
Izkažite pripadnost društvu!

Sporočanje
Svoje prijave in vprašanja lahko sporočite po telefonu na številko 01/ 569 11 23, 041/649 806, 051/649 806 vsak delavnik med 10. in 14. uro ali pošljete po elektronski pošti na: dlj.paraplegik@guest.arnes.si, mojca.burger@drustvo-para-lj.si