Obvestila

Bownova terapija in kineziotaping
Pri društvo želimo članom omogočiti Bownovo terapijo in kineziotaping. Bownova terapija izhaja iz Avstralije in jo je pred petdesetimi leti razvil samouk Thomas Bowen. Običajno že druga ali tretja terapija zadostuje za znatno izboljšanje počutja.
Kineziotaping (lepljenje posebnih trakov) je razvil Japonec dr. Kenzo Kase – doktor kiropraktike. Pokličite na društvo.
Za vaše dobro počutje

Kopalni dnevi v Pacugu
Sporočamo, da bo od 21. junija naprej enkrat tedensko (ob četrtkih) organiziran kombi prevoz iz Ljubljane na kopanje v Pacug. Prijavite se na društvo vsaj dva dni pred odhodom. Kosilo bo financiralo društvo vsem članom, ki plačajo participacijo 10€ za prevoz. Pomoč asistentk ali spremljevalcev ni zagotovljena. Kombi bo iz oddaljenih krajev izmenjaje vozil enkrat tedensko na 14 dni (en teden bo na vrsti Kočevje, drugi teden pa Zasavje), in to le če bodo prijavljeni najmanj štirje člani. Vedno pa lahko pridete na zbirno mesto v Ljubljani. Kopalni kombi odpade, če bo prijavljenih manj kot štiri članov.
Namočite se!

Festival Lupa
Prihaja tradicionalni festival nevladnih organizacij, imenovan LUPA. V četrtek 13. 9. od 10.00 do 18.00 bomo v centru Ljubljane pri Tromostovju imeli stojnico, potekala bo še predstavitev slikanja z usti in namiznega tenisa.
Pridite nas pogledat!

Evropski teden mobilnosti
V sklopu dogajanj Evropskega tedna mobilnosti  bo potekalo vrsto aktivnosti:
- 17. 9. - na Kongresnem trgu bomo od 10.00 do 17.00 v sodelovanju z Zvezo slepih in slabovidnih, Zvezo gluhih in naglušnih ter Svetom za odpravljanje arhitekturnih in komunikacijskih ovir MOL pripravili OVIRANtlon, triatlon z ovirami, s katerimi se osebe z oviranostmi srečujejo v vsakdanjem življenju.
-
21. 9. - stojnica v Logatcu, kjer bomo predstavili delovanje društva, mimoidoči pa bodo lahko preizkusili, kako je okolje prilagojeno za gibanje z invalidskim vozičkom.
- 22. 9. – stojnica na Slovenski cesti v Ljubljani od 10.00 do 13.00, predstavitev slikanja z usti, vožnja z vozički.

Redna vadba in plavanje
Septembra se z izjemo rekreacije in plavanja prične redna vadba v različnih športnih panogah. Preverite na priloženem listu.
Poskrbi za svoje zdravje!

Inkontinenčni material
Na društvu smo prejeli hidrofilne ženske katetre Coloplast. Poleg tega imamo tudi še nekaj hlačnih plenic in urinalov. Če kaj od naštetega potrebuješ, pokliči na društvo.
Kdor prvi pride, prvi melje!

Masaža
V prostorih društva ob torkih in četrtkih poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 20€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 12€.
Sprostite svoje mišice!

Fizioterapija – nova cena
Obveščamo vas, da se s 7. septembrom nadaljuje fizioterapija, ki bo še vedno potekala ob petkih na društvu v okviru socialnega podjetja Centra Celostne Oskrbe na domu, pod vodstvom fizioterapevtke Maje. Nova pa je cena fizioterapije, ki znaša 30€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 22€. Obvezne so predhodne prijave. V primeru, da ne bo zadostnih prijav, bomo iskali drugega izvajalca, ki bo nudil cenejše storitve.
Bodite razgibani!

Presoterapija
Septembra nadaljujemo s programom presoterapije, ki je brezplačen. Dogovorite se za termine.
Lažjih nog naokrog!

Članarina
Pozivamo vse, ki ste pozabili plačati članarino, da to naredite čim prej. Določili smo jo na zboru članov in znaša 15 €. Izkažite pripadnost društvu!

Uživajte jesenske dni!

Uradne ure
TOREK: Mirjam Kanalec in Draga Lapornik
ČETRTEK: Robert Žerovnik
PETEK: Rok Bratovž
Vsak delavnik so na društvu prisotne Mojca Burger, Marinka Verbič in Mateja Lazar.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook