Koronavirus bomo zajezili ob upoštevanju vseh ukrepov
Pri Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine bomo upoštevali vse ukrepe, ki jih proti širitvi koronavirusa določajo in priporočajo vlada, stroka in Nacionalni inštitut za javno zdravje. Nekatere naše dejavnosti bomo omejili, udeležujte pa se jih le, če ste zdravi.

Društvo izvajalec osebne asistence
Naše društvo je 6. januarja 2020 z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti podpisalo pogodbo o izvajanju storitev osebne asistence po Zakonu o osebni asistenci. To pomeni, da je naše društvo izvajalec osebne asistence in se lahko posamezniki z veljavno vrednotnico za osebno asistenco obrnete na nas, da se pogovorimo o vključitvi.

Pogovorna skupina
Pogovorna skupina je skupina ljudi, ki jih med seboj povezujejo podobni interesi oz. podobna izkušnja. Skupina bo zaprtega tipa in bo potekala na našem društvu v večnamenskem prostoru, kjer nas nihče ne ob motil. Pogovarjali se bomo o različnih tematikah, ki se bodo vrtele okrog življenjske spremembe in prejemanja invalidnosti oz. nove realnosti in omejitev, ki jih le ta prinaša. Vsakič bomo obravnavali eno tematiko in vaše osebne izkušnje ali dileme iz nekega področja, občasno pa bomo imeli tudi različne goste, ki bodo z nami delili svoje izkušnje.

Laična pomoč na domovih
V okviru javnih del »Pomoč starejšim in invalidom« od maja naprej nudimo pomoč uporabnikom v Ljubljani in Kamniku. Uporabniki programa so osebe z okvaro hrbtenjače, paraplegiki in tetraplegiki, ki niso vključeni v storitve osebne asistence po Zakonu o osebni asistenci. Uporabnikom bo nudena pomoč na njihovem domu ali izven pri vsakodnevnih aktivnostih: pomoč pri gospodinjskih opravilih, čiščenju bivalnih prostorov, pomoč pri delu na vrtu, spremstvo k zdravniku ali druge aktivnosti, pomoč pri presedanju ali pa le druženje. Pomoč na domu je brezplačna in je na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Za več informacij pokličite na društvo in se dogovorite o vsebini in terminih izvajanja te storitve.
S pomočjo je vse lažje!

Študijski krožek grafologije
Septembra nadaljujemo s krožkom grafologije za vse tiste, ki že imate osnove te vede. V primeru, da se prijavite vsaj štirje kandidati, pa bomo ustanovili novo začetniško skupino. Tečaj bo potekal na društvu, vodi pa ga naša članica Inka Pinter. Termine bomo dogovorili naknadno.
Kaj je Grafologija?
Grafologija (gr.: grafo = pisati, logia -e besedje. ali nauk), nauk o človekovi pisavi je v svojih praktičnih in poljudnih zametkih tako stara, kot pisava sama. Je veda, ki iz rokopisa razbere trenutno psihofizično strukturo pisca. Vse, kar človek čuti ali misli v trenutku, ko se pisalo dotika papirja, se odrazi v potezah znakov, kijih zapiše. Pisana beseda je človeka od nekdaj vznemirjala, bila je nekaj skrivnostnega. Študijski krožek je namenjen odkrivanju zakonitosti o pisavi in s tem razširjanje obzorja spoznavanja in razumevanja človekove osebnosti. Nova znanja!

Oživljamo fotosekcijo
Po dolgem premoru je čas, da se vsi laični fotografi zopet srečamo in obnovimo svoje  znanje o fotografiranju. Tečaj se bo pričel v mesecu septembru in bo trajal skozi celo  leto. Prijavite se lahko vsi, ki prisegate na fotografijo s fotoaparatom, tako začetniki kot tudi tisti, ki že imate nekaj osnovnega znanja, Pogoj za udeležbo je, da imate fotoaparat.  Javite se vsi zainteresirani, da naredimo plan aktivnosti. Dejan Mijovič nas bo vodil skozi umetnost fotografije.
Ujemite trenutek!

Masaža
V prostorih društva ob torkih in četrtkih poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 20€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 12€.
Sprostite svoje mišice!

Fizioterapija
V prostorih društva vsako sredo poteka fizioterapija, ki jo izvaja izkušena fizioterapevtka Maja. Cena fizioterapije znaša 30€ za 60 minut. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 22€. Obvezne so predhodne prijave. (v primeru, da v istem tednu koristite in masažo in fizioterapijo, poravnate eno storitev v celoti, za drugo pa društvo prispeva 8€).
Bodite razgibani!

Presoterapija
Še vedno poteka program presoterapije, ki je brezplačen. Dogovorite se za termine.
Lažjih nog naokrog!

Dohodnina
Prosimo vas, če namesto državi namenite 0.5% dohodnine za donacijo našemu društvi. S tem boste omogočili več sredstev za programe, ki jih izvajamo. Obrazec pa lahko posredujete vsem svojim svojcem in znancem.

Članarina
Pozivamo vse, ki ste pozabili plačati članarino, da to naredite čim prej. Določili smo jo na občnem zboru in znaša 15 €.
Izkažite pripadnost društvu!

Sporočanje
Svoje prijave in vprašanja lahko sporočite po telefonu na številko 01/ 569 11 23, 041/649 806, 051/649 806 vsak delavnik med 10. in 14. uro ali pošljete po elektronski pošti na: dlj.paraplegik@guest.arnes.si, mojca.burger@drustvo-para-lj.si

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook