Obvestila

 

SMS donacija
Še vedno poteka akcija zbiranja sredstev za novi prilagojen kombi, katerega nujno potrebujemo. Prosimo vas in vaše svojce, da oddate SMS sporočilo na številko 1919 s pripisom KOMBI5, v kolikor pa želite pomagati in nakazati večji znesek pa lahko nakažete na naš TRR SI56 6100 0001 8731 144, sklic 2018.
Bodi dobrodelen tudi ti!

Predavanje o konoplji
V prostorih društva bomo 23. 11. 2018 ob 13. uri organizirali predavanje o konoplji. Konoplja, ki je najstarejša zdravilna rastlina in je bila zaradi različnih interesov desetletja pozabljena, se vrača v domače lekarne. Ker je konoplja zelo učinkovita predvsem pri obravnavi kroničnih bolečinskih stanj, so starejši ena od populacij, ki jo najbolj potrebuje, še posebej pri obvladovanju raznih bolečinskih stanj vključno s fibriomialgijo, fantomsko bolečino, glavoboli, migrenami, spazmi in še čem. Govorili bomo predvsem o pravilni in učinkoviti rabi konoplje.
Včasih pomaga tudi alternativa!

Razstava pravih človeških teles
Srce nima oblike srca, kot ga narišemo, ampak ima obliko sploščene krogle. Vas zanima še kaj glede vašega telesa? Bi radi boljše razumeli svoje telo? Razstava Body Worlds Vital je novo poglavje v znameniti seriji razstav Body Worlds, ki jo je doživelo prek 47 milijonov ljudi v več kot 90 mestih, kot so Tokio, New York, Mexico City, Bruselj in Rim.
Vabimo vas, da se udeležite ogleda razstave BODY WORLDS, ki je na ogled na Gospodarskem razstavišču. Dobimo se v ponedeljek 26. novembra 2018 ob 12. uri pred vhodom na Gospodarsko razstavišče. Na razstavo bomo prišli z mestnim avtobusom in se ob tem prepričali, kako dostopni so ter kako prijazni in usposobljeni so vozniki LPP-ja. Vstopnino in vodenje razstave bo za vse člane poravnalo društvo. Prijave OBVEZNO na društvo do 22. 11. 2018.
Na lastni koži doživite posebno priložnost, kjer se srečajo vsi svetovi – od medicine do znanosti in do umetnosti.

Izdelava Adventnih venčkov
Ker se približuje zima in december, je čas za okrasitev naših domov z adventnimi venčki.  Odločili smo se, da jih lahko izdelate kar sami s pomočjo naše Alenke, ki je mojstrica v izdelovanju le-teh.  Delavnica bo potekala na našem društvu 28. 11. 2018 s pričetkom ob 12. uri. S sabo prinesite kak material, ki ga lahko porabite pri izdelavi vašega unikatnega venčka.
Naredi nekaj sam!

Pomoč na domu
Na društvu bomo imeli zopet osebo, ki bo izvajala dela v splošno korist. Vsi, ki bi potrebovali kakršno koli laično pomoč na vrtu, pri hišnih opravilih ali pa samo spremstvu, lahko pokličete in se dogovorite za želeni termin.
Dodatne roke zmeraj prav pridejo!

 Masaža
V prostorih društva ob torkih in četrtkih poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 20€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 12€.
Sprostite svoje mišice!

Fizioterapija
V prostorih društva vsako sredo poteka fizioterapija, ki jo izvaja izkušena fizioterapevtka Maja. Cena fizioterapije znaša 30€ za 60 minut. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 22€. Obvezne so predhodne prijave.
Bodite razgibani!

Presoterapija
Še vedno poteka  program presoterapije, ki je brezplačen. Dogovorite se za termine.
Lažjih nog naokrog!

Inkontinenčni material
Na društvu smo prejeli hidrofilne ženske katetre Coloplast. Poleg tega imamo tudi še nekaj hlačnih plenic, moških vložkov in urinalov. Če kaj od naštetega potrebuješ, pokliči na društvo.
Prvi pride, prvi melje!

Redna vadba in plavanje
V prostorih URI-SOČA  vsak četrtek poteka rekreacija med 18. in 19. uro v veliki telovadnici in med 19. in 20. uro plavanje v bazenu. Obe aktivnosti sta brezplačni. Na rekreacijo je organiziran tudi prevoz s kombijem za člane-ice iz okolice Ljubljane. Obvezne prijave na društvo.
Poskrbi za svoje zdravje!

Dohodnina
Prosimo vas, če namenite 0,5% dohodnine za donacijo našemu društvi, saj bi s tem omogočili več sredstev za programe, ki jih izvajamo. Obrazec lahko posredujete vsem svojim svojcem in znancem, izpolnjenega pa pošljete na društvo ali FURS.
Skupaj izboljšajmo programe!

Sporočanje
Svoje prijave in vprašanja lahko sporočite po telefonu na številko 01/ 569 11 23, 041/649 806, 051/649 806 vsak delavnik med 10. in 14. uro ali pošljete po elektronski pošti na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook