Obvestila

Ogled razstave Ivane Kobilca
22. januarja 2019 se bomo ponovno zapeljali po Ljubljani z mestnimi zelenci in si na cilju ob 13. uri ogledali zelo zanimivo razstavo slovenske umetnice Ivane Kobilca v Narodni galeriji. Za tiste, ki živite izven območja Ljubljane pa lahko pridete tudi z avtomobili. Opozorimo naj, da je uporaba Mestnega potniškega prometa za invalidno osebo, ki ima stalno prebivališče v Ljubljani ali v občini, ki ima povezane linije (Grosuplje, Vrhnika), in spremljevalca brezplačna. Invalidna oseba mora imeti kartico Urbana, za katero zaprosi na LPP-ju. Za tiste, ki Urbane nimate, se lahko tokrat (v dogovoru) z avtobusi LPP peljete tudi brez nje.
Predlagamo, da se pozanimate o prihodu nizkopodnega avtobusa s klančino na vaše postajališče na tel. št. LPP-ja 01/ 01 5822-425 ali 051 44-99-92 ali na prihod avtobusa na vaše postajališče http://bus.talktrack.com, kjer je s črko n označen prihod nizkopodnega avtobusa. Uporabite lahko tudi prevoz na klic in se na omenjenih številkah naročite na prevoz. Kliknitena sličici v desnem stolpcu na naši spletni strani
Število obiskovalcev je omejeno zato se čim prej prijavite.

Predavanje o zdravem načinu življenja
27. februarja ob 15. uri načrtujemo izvedbo predavanja na temo zdravega načina življenja, s poudarkom na telesno maso. Predavanje bo vodila Valerija Palkovič, dipl. m.s.
Poskrbite za svoje zdravje!

Ogled predstave Županova Micka
Da bo začetek leta še lepši vas 29. januarja 2019 vabimo v Dramo na ogled predstave Županova Micka. Drama nam je namreč podarila 10 vstopnic, ki jih lahko prevzamete na sedežu našega društva vsak dan med 9.00 in 16.00 uro. Ogled predstave je v lastni režiji.
Pohitite s prijavami.

Pomoč na vašem domu
Preko Centra za socialno delo imamo še vedno pomoč osebe, ki opravlja družbeno koristno delo. Če potrebujete fizično pomoč na vašem domu (kidanje snega, generalno čiščenje, …), javite na društvo.
Družbeno koristno delo!

Pomoč starejšim in invalidom
Z naslednjim mesecem bomo na društvu zaposlili novo osebo preko javnih del. Ta oseba bo med drugim nudila pomoč uporabnikom in sicer: spremstvo k zdravniku, v trgovino in srečanjih članov, na rekreacijo, pomoč pri presedanju v avto in iz avta, pomoč pri gospodinjskih opravilih, druženje z uporabnikom, pomoč pri čiščenju osnovnih prostorov bivanja, občasno fizično pomoč gibalno oviranim. Če nimate pomoči osebne asistence preko Zakona o osebni asistenci in občasno potrebujete tovrstno pomoč, vam lahko pomagamo.
Pokličite na druš

Masaža
V prostorih društva ob torkih in četrtkih poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 20€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 12€.
Sprostite svoje mišice!

Fizioterapija
V prostorih društva vsako sredo poteka fizioterapija, ki jo izvaja izkušena fizioterapevtka Maja. Cena fizioterapije znaša 30€ za 60 minut. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 22€. Obvezne so predhodne prijave.
Bodite razgibani!

Presoterapija
Še vedno poteka  program presoterapije, ki je brezplačen. Dogovorite se za termine.
Lažjih nog naokrog!

Pomlajevalna nega z masažo obraza
V prostorih društva bo ob petkih v dopoldanskih urah potekala pomlajevalna nega z masažo obraza, vratu in ramen z naravnimi olji. Masaža akupresurnih točk deluje sproščujoče na celotno telo ter izboljšuje razpoloženje. Lahko izbirate med:
- nego in masažo 60 min: cena 25 €; društvo sofinancira 8€
- lifting sprostilno masažo 35 min: cena 5 €; društvo sofinancira 4€

Inkontinenčni material
Na društvu smo prejeli hidrofilne ženske katetre Coloplast. Poleg tega imamo tudi še nekaj hlačnih plenic, moških vložkov in urinalov. Če kaj od naštetega potrebuješ, pokliči na društvo.
Prvi pride, prvi melje!

Redna vadba in plavanje
V prostorih URI-SOČA  vsak četrtek poteka rekreacija med 18. in 19. uro v veliki telovadnici in med 19. in 20. uro plavanje v bazenu. Obe aktivnosti sta brezplačni. Na rekreacijo je organiziran tudi prevoz s kombijem za člane-ice iz okolice Ljubljane. Obvezne prijave na društvo.
Poskrbi za svoje zdravje!

Dohodnina
Prosimo vas, če namenite 0,5% dohodnine za donacijo našemu društvi, saj bi s tem omogočili več sredstev za programe, ki jih izvajamo. Obrazec lahko posredujete vsem svojim svojcem in znancem, izpolnjenega pa pošljete na društvo ali FURS.
Skupaj izboljšajmo programe!

Sporočanje
Svoje prijave in vprašanja lahko sporočite po telefonu na številko 01/ 569 11 23, 041/649 806, 051/649 806 vsak delavnik med 10. in 14. uro ali pošljete po elektronski pošti na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..