Labradorec Ben čaka novega gospodarjaV Canispointu so zadnje leto in pol šolali dva psa labradorca za naloge psa pomočnika gibalno oviranim osebam.
Črni labradorec Nil že opravlja svoje naloge in olajšuje ter bogati življenje svojemu novemu vodniku. Njegov svetli bratec Ben pa še čaka na svojega novega lastnika, pri katerem bo opravljal svoje poslanstvo za katerega se je uril zadnje leto in pol.
Ben je zelo lep labradorec in ima vse značajske in zdravstvene kvalitete, ki jih potrebuje pes pomočnik, obenem pa že obvlada vse zahtevane naloge in opravila - spremljanje vozička, odpiranje in zapiranje vrat in predalov, pobiranje, prinašanje in prenašanje različnih predmetov, vklapljanje stikal, pomoč pri slačenju oblačil in obuval…).
Ben zna marsikajIn prav za njega iščemo primernega, gibalno oviranega kandidata, ki si želi psa pomočnika in ki ustreza kriterijem za njegovo pridobitev. Pravico do psa pomočnika ima invalid, ki je težje ali težko gibalno oviran: se ne more gibati brez medicinskega pripomočka, motena je fina motorika oziroma ima težko funkcionalno motnjo obeh rok in je odvisen od tuje pomoči.
Kandidat mora biti samostojno mobilen z invalidskim vozičkom ali podobnim pripomočkom, ga znati upravljati in voziti brez pomoči drugih oseb, biti psihično stabilen in sposoben za vodenje psa ter sprejeti sobivanje s psom kot trajen odnos.
PODROBNEJŠI OPIS - info@canispoint.com - 041 855 924 - VEČ

92039456