Željko Vertelj s priznanjemOb občinskem prazniku, ki ga Občina Kočevje praznuje 3. oktobra, je župan Vladimir Prebilič na slavnostni seji podelil najvišja občinska priznanja, nagrade in plakete za leto 2020. Eno izmed dveh županovih plaket je prejel tudi naš priznani slikar Željko Vertelj za izjemne ustvarjalne dosežke na kulturnem področju.
Na slavnostni seji je nagrajence, občinske svetnike in druge udeležence nagovoril župan dr. Vladimir Prebilič, ki je osvetlil pestro zgodovino Kočevskega ter številne izzive, tudi v današnjih dneh.
Slikar tetraplegik Željko Vertelj se je po prometni nesreči leta 1993 in končani medicinski rehabilitaciji priključil slikarjem Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije in že leta 1998 postal član elitnega Mednarodnega združenja (VDMFK) slikarjev, ki slikajo usti ali nogami. Imel je vrsto samostojnih in skupinskih razstav.

92039456