Tečaj je vodil naš član Nino BatageljTrenutne razmere nam preprečujejo druženje in vse množične društvene aktivnosti. Zato smo se pri društvu odločili, da gremo v korak s časom in spoznamo aplikacijo ZOOM s katero se bomo lahko od doma povezovali v tako imenovanih videokonferencah.
Najprej smo triurni tečaj 17. novembra 2020 pripravili za člane, ki v društvu delujejo v organih upravljanja, da bodo lahko sodelovali v video sejah, če nam bo koronavirus v prihodnje onemogočal sklic sej v društvenih prostorih. Če bo dovolj zanimanja bomo pa tečaj pripravili še za druge članice in člane.
Na tečaju, ki ga je vodil naš član Nino Batagelj smo v petih sklopih spoznali vse možnosti, ki nam jih ponuja aplikacija ZOOM - kaj je ZOOM in kako vzpostaviti meeting, webinar ter kako se pripraviti na srečanje, prezentiranje in govor, kako za prezentacijo uporabiti možnosti, ki nam jih ponuja ZOOM, komunikacija in kako narediti red med udeleženci, kaj delim, se me vidi na ekranu, ali udeleženci vidijo prezentacijo ali mene, kako naj berem, kar se dogaja v klepetu in hkrati prezentiram, a me sploh še slišijo, kako naj jih dam v skupine znotraj ZOOM-a. kako uporabljati ikone Mute, Stopvideo, Participants, Chat, Share Screen, Rekord in Reactions Skratka o vsem kar je treba vedeti o pripravi, vodenju ali samo v sodelovanju v videokonferenci. Zoom res nudi široke možnost.

92039456