Koronavirus se bliskovito širiPri Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine bomo upoštevali vse ukrepe, ki jih proti širitvi koronavirusa določajo in priporočajo vlada, stroka in Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Če vas skrbi, da ste okuženi (se slabo počutite, kašljate, imate vročino ali težko dihate) ostanite doma in se izogibajte vsem stikom. Pokličite osebnega zdravnika ali urgentno službo, če osebni zdravnik ni dosegljiv. Ta bo po pogovoru z vami ocenil, ali je sum upravičen ali ne. Če bo ocenil, da je sum na okužbo z novim koronavirusom upravičen, vam bo po telefonu dal nadaljnja navodila. Pomembno je tudi, da k zdravniku, po nujno medicinsko pomoč ali v bolnišnico ne hodimo osebno. Če moramo poiskati nujno medicinsko pomoč, jo najprej pokličemo po telefonu.
Novi koronavirus se med ljudmi širi kapljično, s kapljicami sline ob kihanju in kašljanju. To pomeni, da je za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom, manj od 1,5 metra oddaljenosti.
Vsem, ki imate tehnično možnost, toplo priporočamo tudi uporabo državne aplikacije #OstaniZdrav, ki vas opozarja, če ste bili morda v kontaktu z okuženo osebo. V tem primeru lahko namreč vsi hitro prilagodimo naša prihodnja ravnanja in delo. Aplikacija je pred dnevi pridobila tudi pozitivno mnenje Informacijskega pooblaščenca in deluje anonimno, tako da ne zbira vaših osebnih podatkov. Povezavo do aplikacije najdete TUKAJ
Storite vse, da ostanete zdravi.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook