Prijetno druženje z veliko pesnicoV parku Domu starejših občanov v Preddvoru, kjer biva pesnica in pisateljica, učiteljica, prevajalka, tudi novinarka in publicistka Neža Maurer, je naše društvo 14. septembra 2020 pripravilo recital. Društvo je kulturni dogodek pripravilo ob njenem visokem jubileju – 90 letnici rojstva.
Literarni utrinki z Nežo MaurerNjene pesmi različnih sklopov - pesmi za otroke, pesmi matere, ljubezenske pesmi, refleksivne pesmi, dvoglasja … so prebirale članice bralno recitatorske skupine ONA&ONE, Marjana Lavrin, Alenka Tratnjek, Ana Feržan in Mirjam Kanalec, življenje in ustvarjalnost velike pesnice pa je predstavila naša pesnica Darinka Slanovec.
Prijetno kulturno srečanje pa je popestrila njena hči Eva Škofic Maurer, ki je zapela nekaj nežinih uglasbenih pesmi. Seveda smo se s pesnico in njeno hčerko zadržali v zanimivem pogovoru.
Utrinke z Nežo Maurer je sofinanciral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.
Več preberite v zgibanki

92039456