Naša stojnicaCenter za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS) je letošnji 19. Festival nevladnih organizacij LUPA zaradi ukrepov proti širjenju korona virusa, pripravil nekoliko drugače. Zaradi ohranjanja varnostne razdalje je bilo letos samo 50 stojnic, na njih pa zgolj po ena oseba naenkrat. Da bi ugodili vsem so predstavitev razdelili na dopoldanski in popoldanski čas.
Stojnice so bile tudi tokrat razporejene na Bregu ob Ljubljanici, na njih pa je sto raznolikih nevladnih organizacij nekoliko manj številnim mimoidočim predstavljalo svoje dejavnosti. Festival pa je potekal tudi na Novem trgu in v kavarni Pritličje.
Stojnica našega društva s številko 2 je bila takoj na začetku pri vodnjaku kjer je bil tudi osrednji zunanji prireditveni prostor. Podpredsednica društva Mojca Burger je na stojnici od 10. do 13:45 ure s publikacijami predstavljala poslanstvo našega društva..
Obiskal nas je tudi župan Zoran JankovićOb stojnici pa smo imeli tudi mizo za namizni tenis in našega odličnega igralca na invalidskem vozičku Ljubišo Gajiča, s katerim so obiskovalci Lupe lahko odigrali set ali dva. Pomagala je Jerneja Koritnik, loparje, žogice in mizo pa smo po vsaki igri ustrezno razkužili. Obiskal nas je tudi župan Zoran Janković.
Na zunanjem prizorišču so se organizacije od 10. do 18. ure predstavile z gibalnim in glasbenim programom, ozaveščevalnim kolesarjenjem ter predavanjem. Videli smo nastop plesne skupine Frajle, pevsko skupino Predice, nastop Športnega kluba Bleščica, nastop Društva etnične kulture Ritmi planeta, ženski pevski zbora Trzinke in druge.
Namen festivala je slovenski javnosti predstaviti, kako pester in razgiban je nevladni sektor ter kako pomembno družbeno vlogo ima.

Set ali dva z Gajičem50 stojnic na BreguPredstavitev na prireditvenem prostoruPredstavile so se različne skupineMimoidoči so se lahko zapeljali tudi z invalidskim vozičkom

92039456