Ekipe ob zaključku ligaškega tekmovanjaRezultati - V letošnji sezoni košarkarske lige ZPS-ORMEGA MM so tekmovale štiri ekipe iz DP ljubljanske pokrajine, DP Podravja, DP jugozahodne Štajerske ter združena ekipa iz DP Gorenjske in DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja. V rednem delu tekmovanja je prvi krog 16.novembra 2019 v športni dvorani OŠ Prebold pripravila ekipa DP Celje, drugi krog so ekipe 15. decembra 2019 v izvedbi našega društva odigrale v športni dvorani OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični, tretji krog je 19. januarja 2020 v športni dvorani Strahinj pripravila ekipa DP Kranj, zadnji krog, ki ga je pripravila DP Maribor, pa so ekipe zaradi koronavirusa v športni dvorani Rače odigrale šele 20. junija 2020. Celotno tekmovanje je potekalo v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije, tekme sta spremljala delegat lige Milan Lukan in vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner, sodili pa Mitja Dečman, Nedžad Budimlić, Marko Hladnik, Marko Marinovič in Milenko Đurič. Najboljši strelci po štirih krogih so: Milan Slapničar (141), Haris Kuduzović (125) - oba DP Kranj–DP Novo mesto in Mičo Ostojič (115) - DP Celje Thermana, najboljše ekipe pa: prva DP Kranj–DP Novo mesto, druga DP Maribor, tretja DP Celje Thermana in četrta DP Ljubljana Mercator.

Na državnem prvenstvu ali takoimenovanem Play Off-u so vse štiri ekipe v organizaciji Zveze za šport invalidov-Slovenskega paralimpijskega komiteja nastopile 27. junija 2020 v športni dvorani na Vranskem.
V uvodni tekmi sta se pomerili prva in zadnja uvrščena ekipa rednega dela tekmovanja. Kombinirana ekipa igralcev Gorenjske in Dolenjske je upravičila vlogo favorita in tekmo brez težav dobila s 63:42.
V drugi tekmi sta se pomerili ekipi DP Podravja in DP Celje Thermana. Nekoliko boljšo igro so prikazali Celjani, ki so tekmo dobili za osem točk. Končni rezultat je bil 54:46.
Za tretje mesto si nasproti stali poraženi ekipi iz prve in druge tekme – DP Podravja in DP Ljubljana Mercator. Ekipi sta igrali dokaj izenačeno tekmo, v končnici pa so Mariborčani bili bolj zbrani in zmagali s tesnim izidom 51:48.
V finalu sta se udarili DP Celje Thermana in DP Kranj–DP Novo mesto. Boljšo igro so prikazali igralci združene ekipe iz Gorenjske in Dolenjske ter zasluženo osvojili naslov državnega prvaka. Končni rezultat tekme je bil 55:47.
Tekme je spremljal tehnični delegat Milan Lukan,sodiila Mitja Dečman in Nedžad Budimlić, Milan Lukan je podelil pokal najboljšemu strelcu Milanu Slapničarju (189), Žiga Kobaševič je podelil pokal najboljši ekipi rednega dela tekmovanja, pokal pa je podelila tudi predstavnica -KK Vrani – Vransko.
Ekipa našega društva nima mladih košarkarjev, ki bi ekipi dali novih moči, zato so tudi rezultati slabi. Na splošno lahko rečemo, da mladi paraplegiki in tetraplegiki ne kažejo veliko zanimanja za športne aktivnosti, čeprav bi se morali zavedati, da je šport za ohranjevanje našega zdravja zelo pomemben.

Lestvica
1. DP Kranj–DP Novo mesto