Naš slikar Željko VerteljVideo - Slikarke in slikarji Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije so svoje znanje nadgrajevali na dveh zaporednih delavnicah. Zaradi koronavirusa je prvo z zakasnitvijo 23. junija v svojih prostorih pripravilo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, drugo ob Dnevu državnosti 24. junija 2020 pa Društvo paraplegikov Gorenjske.
V Novem mestu jih je spremljal mentor Rasso Causevig, v Kranju pa mentor Jože Potokar-Cvrčo. Na obeh delavnicah so se izpopolnjevali v različnih tehnikah: akrilu in olju na platno, risbi s svinčnikom ter rezbarjenju in na obeh delavnicah je sodeloval tudi naš uveljavljeni slikar Željko Vertelj, ki je tudi član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Likovno ustvarjalnost slikarjev pri Zvezi paraplegikov Slovenije že vrsto let podpira Javni sklad za kulturne dejavnosti.