Ob sprejemu novih članovV društvenih prostorih smo 21. maja 2020 pripravili sprejem novih članov. Udeležila sta se ga dva nova člana in njuna poverjenika Ljubiša Gajič in Slavko Krajnc. Na začetku se je vsak izmed nas predstavil, da smo se bolje spoznali. Za tem je podpredsednica Mojca Burger predstavila dejavnosti društva in programe, ki jih izvajamo, saj je bil cilj, da vsak nov član ugotovi, kaj bi bilo najbolj primerno zanj in kam se bo priključil. Pridružil se je tudi športni referent Robert Žerovnik in predstavil Šport in rekreacijo. Nina Černe je naštela pravice, ki jim pripadajo iz področja socialnega in zdravstvenega varstva, ugodnosti, ki jih imajo oz. oprostitve plačil, pa tudi pravice iz pomembnih drugih področij. »Piko na i« so dodali še ostali člani društva in poverjenika s svojimi dosedanjimi izkušnjami iz prakse ter predsednica Mirjam Kanalec, ki je celoten dogodek dopolnjevala in povezovala.
Sprejem novih članov je za naše društvo zelo pomemben, saj je to priložnost, da se z novimi člani spoznamo in ugotovimo, kakšne vrste pomoč potrebujejo in kje jih lahko podpremo. Hkrati spoznajo še druge člane in si ustvarijo novo mrežo poznanstev ter izvejo več o pravicah, ki jih imajo in o tem, kako si lahko ob življenjski spremembi organizirajo in olajšajo življenje.