PREDAVANJE O NARAVNIH DOPOLNILIH K PREHRANI

Predavanje o prehrambenih dopolnilihV društvenih prostorih smo 10. februarja 2020 pripravili predavanje o naravnih dopolnilih k prehrani. Govorili smo o najpogostejših aktualnih zdravstvenih težavah in skupaj iskali rešitve za pomoč pri njihovih saniranjih.
Tokrat smo se s predavateljico in strokovno sodelavko domače lekarne dogovorili, do bomo sproščeno spregovorili o specifičnih težavah s katerimi se vsakodnevno srečujemo paraplegiki in tetraplegiki in ugotovili katera domača prehranska dopolnila najučinkovitejše lajšajo naše tegobe.

Predavala je Katja SenicaEna prvih je inkotinenca in njene hude posledice, zato smo ji posvetili največ časa. Predvsem močnejšim vnetjjim, ki jih je treba zdraviti z antibiotiki, ki uničijo tudi zdravo črevesno floro. Ta pa je seveda bistvena za imunski sistem. Posledica tega je pomanjkanje probiotikov, ki jih je treba nadomestiti.
V nadaljevanju smo slišali vse o posledicah pomanjkanja D vitamina, kalcija, žvepla, /magnezija, glukozamina, encimov, boleznih srca in ožilja, krčih …, slušatelji pa so spregovorili tudi o svojih težavah.