ANTON BAVEC PRVI V STRELJANJU Z ZRAČNO PIŠTOLO

Streljanje tretji krogTretji krog strelske lige je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije 7. februarja 2020 pripravilo Društvo paraplegikov Podravja.
Na strelišču v Slovenski Bistrici se je v streljanju s serijsko zračno puško pomerilo 30 strelcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. Edina ženska predstavnica Vesna Novak - DP–CE je s 340 krogi osvojila sedmo mesto. V streljanju z zračno pištolo je nastopilo pet tekmovalcev. V ekipi našega društva so tekmovali še Štefan Glavan (274), Davorin Kopše (193) in Jasmin Sabljakovič (345).

V ekipni konkurenci je zmagala DP Murska Sobota (1.081), druga je bila DP Maribor (1.035), tretja DP Celje (974), četrta DP Koper (970), peta DP Novo mesto (929) šesta pa naša ekipa DP Ljubljana (812).
V najmočnejši skupini SH1 je bil v posamični konkurenci najboljši Jožef Franc – DP–MS (373), na drugo mesto se je zavihtel FrancPinter – DP–MB (365), tretji je bil Gašper Peček – DP–NM (340).
V posamični konkurenci SH2, kjer strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom je s 356 krogi zmagal Leon Jurkovič, drugi je bil Slavko Dunaj (352) oba DP–MS, tretji pa Damjan Herček – DP–MB (348).
Med strelci, ki streljajo z zračno pištolo je premočno slavil naš odlični strelec Anton Bavec – (359), drugi je bil IvicaVukadin (330), tretji pa Metod Zakotnik (253) oba iz DP – KR.
Za pravilen potek tekmovanja in izračun rezultatov sta skrbela državna sodnika Karli in Karl Vidmar.