»RAZLIČNOST JE ZAKON« NA OŠ HORJUL

Predstavitev košarkeNamizni tenis z Ljubišo GajičemS projektom Različnost je zakon smo se 9. decembra 2019 predstavili na Osnovni šoli Horjul. Na šoli so želeli, da bi učencem predstavili igranje namiznega tenisa in košarko na vozičkih. In tako so se učenci z našim odličnim igralcem Ljubišo Gajičem pomerili v namiznem tenisu, Slavko Krajnc pa jim je povedal vse o igranju košarke na vozičkih.

Srečanje z arhitekturnimi oviramiKar težko je zadeti koš z vozička Seveda so sede na vozičku tudi sami poskusili doseči koš. S seboj smo pripeljali tudi poligon na katerem so se srečali z najpogostejšimi arhitekturnimi ovirami. S tem, ko so jih prevozili so dobili nek občutek kako je bivati in se premikati na invalidskem vozičku. Za varnost je poskrbel Lutfi Abdullahu. Opozorili smo jih tudi na to, da naše poškodbe niso ozdravljive, med delavnicami pa so izvedeli več o posameznem športu in nekaj o dostopnosti oz. nedostopnosti urbanega okolja.
Program sofinancira občina Horjul.