NA SVETOVNEM PRVENSTVU V CURLINGU ČETRTI

Prva zmaga na svetovnem prvenstvuOdličen začetek

VIDEO ZDA-SLO - V finskem v mestu Lohja, kjer je od 27. novembra do 2. decembra 2019 potekalo svetovno prvenstvo v curlingu B skupine, je slovenska ekipa osvojila četrto mesto. Bili smo na dobri poti, da pridemo v A divizijo, saj smo v predtekmovanju zgubili samo s Češko. Čehi so nas, potem ko smo zgubili polfinalno tekmo s Švedi, premagali tudi v tekmi za tretje mesto (10:7). Zanimivo je, da so v obeh tekmah v enem endu osvojili po 5 točk. V finalni tekmi je Kanada premagala Švedsko z rezltatom 6:1 in osvojila zlato medaljo.
Glede na igre, ki so jih naši prikazali skozi prvenstvo, smo si gotovo zaslužili boljšo uvrstitev. Če pa pogledamo v kakšnih pogojih in na kašnem ledu trenirajo, je pa četrto mesto zelo dober rezultat.
Prvi dan so naši porazili ekipo Danske (6:3), naslednji dan pa odigrali dve tekmi. V prvi so se srečali z ekipo Nemčije in jo ugnali z 8:4, v večerni tekmi pa so premagali še Litvo. Sledil je poraz s češko ekipo v kateri so vodili s 6:0 nato pa popustili in tekmo zgubili s 7:8. Četrti dan so v dopoldanskem času z rezultatom 6:2 premagali ekipo Združenih držav Amerike, popoldne pa še ekipo Madžarske (9:2). V zadnji tekmi predtekmovanja so z rezultatom 7:6 premagali še ekipo Anglije. V polfinalni tekmi je naša ekipa morala priznati premoč Švedski (5:7).
V skupini A so tekmovali: Finska, Kanada, Švedska, Italija, Turčija, Japonska in Poljska, v skupini B pa: Slovenija, Češka, Danska, Nemčija, Anglija, Litva, ZDA in Madžarska.
Slovensko reprezentanco sta vodila trener Gregor Verbinc in Anja Pečaver, tekmvalio pa so: Jovita Jeglič iz DP Gorenjske in Robert ŽerovnikŽiga Bajde ter Jože Klemen iz DP ljubljanske pokrajine.