XII. LITERARNI MARATON »RDEČA JABOLKA«

Naše recitatorkeKulturno društvo Norma 7 je 27. novembra 2019 v dvorani Ljudske univerze v Ajdovščini pripravilo že XII. literarni maraton »Rdeča jabolka.« Na maratonu so sodelovali številni kulturni ustvarjalci, recitatorji in recitatorske skupine. Med njimi tudi recitatorke naše skupine ONA & ONE, Marjana Lavrin, Alenka Tratnjek, Mirjam Kanalec in pesnica Darinka Slanovec. Skupini se je pridružil tudi recitator in vodja kulturne dejavnosti pri Zvezi paraplegikov Slovenije Metod Zakotnik.
Po pozdravnem nagovoru predsednice Društva Norma 7 Vlaste Rebek Dolenc

se je recitatorka Majda s pesmijo »Velik načrt« poklonila letos preminuli pesnici Ljubici Jančar, ki je z recitacijami svojih pesmi sooblikovala I. Literarni maraton. 12. kulturni maratonNjeno bogato literarno ustvarjanje pa je predstavila naša pesnica Darinka.
Pesmi naše pokojne pesnice Marjetke Smrekar sta prebirala Metod Zakotnik in Majda Birsa, pesmi pokojne Ljubice Jančar Mirjam Kanalec, pesmi Darinke Slanovec in Brede Malus, Majda Birsa, pesmi in delo naše sodelavke Saše Jereb pa Marjana Lavrin.
Recitator Metod ZakotnikNa kulturnem maratonu so se ob 200 letnici smrti spomnili tudi našega velikega jezikoslovca, pesnika in časnikarja Valentina Vodnika. Njegove pesmi so prebirale recitatorke skupine ONA & ONE, bogato ustvarjalno pot in njegova dela, pa je predstavila Darinka Slanovec. Številni obiskovalci literarnega maratona so slišali in skušali rešiti celo nekaj njegovih ugank. Hkrati so predstavili tudi barona Žigo Zoisa, njegova dela in sodelavce.Gojenci CIRUIS-a iz Vipave
Ob tej priložnosti se je predsednica Društva Norma 7 recitatorjem in kulturnim ustvarjalcem Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine in Zveze paraplegikov Slovenije, zahvalila za dolgoletno sodelovanje in jim podelila knjižne nagrade.
Lep, bogat in pester kulturni dogodek so z recitacijami, glasbenimi vložki in prispodobami iz vsakdanjega življenja popestrili in obogatil gojenci CIRIUS in njihova dramska skupina iz Vipave ter slikar Boštjan Močnik s Tržiča s svojimi umetniškimi deli.