PREDSTAVITEV SLIKANJA Z USTI NA OŠ RAKEK

Predstavitev slikanja z ustiV jedilnici Osnovne šole Rakek je 22. oktobra 2019 potekala likovna delavnica nenavadnega slikanja, ki se je udeležilo okrog 60 mladih ustvarjalcev. Pod mentorstvom našega slikarja Željka Vertlja in slikarja DP Istre in Krasa Benjamina Žnidaršiča so učenci od 1. do 3. razreda z akvarelnimi barvami in akrili poznavali in preizkušali raznolike možnosti ustvarjanja in slikanja z usti. Ob tem pa so naša umetnika spraševali o njuni življenjski usodi in življenju na invalidskem vozičku.

Prvo začudenje se je na njihovih obrazih pokazalo, ko so videli njuna dela, saj jih večina tega slikanja še ni poznala. Otrokom sta predstavila še razna zanimiva pisala in pripomočke, ki jih uporabljata pri svojem slikanju in ustvarjanju z barvami.
Učenke z našim slikarjemSlikarja, ki sta tudi člana Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, sta jim demonstrirala, kako nastanejo te slike. Učenci so slikanje z usti v trenutku vzeli za svoje in se tudi sami preizkusili v tem načinu slikanja.
Navdušenje nad pisanjem, risanjem, slikanjem, mešanjem in prelivanjem barv na suhem in mokrem akvarelnem papirju je bilo neskončno. Barvne kombinacije so učenci izbirali po osebnemu navdihu in ustvarjali proste likovne kompozicije in napisali svoje ime. Vse to seveda z usti. Sledilo je občudovanje narejenih slik. Navdušenje nad eksperimentiranjem z barvami se je samo še stopnjevalo. Reakcije so bile zelo različne in nadaljnjemu čudenju učencev ni bilo ne konca ne kraja.
Seveda pa delavnica ni trajala v neskončnost in dve šolski uri sta kar prehitro minili. Vsi mladi likovni ustvarjalci bi v galeriji z lahkoto še podaljšali to veselje nad ustvarjanjem in eksperimentiranjem z barvami, zato so se dogovorili, da se kmalu spet srečajo.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook