NA LIKOVNI KOLONIJI TUDI NAŠA SLIKARJA - VERTELJ IN ROGELJ

Slikar Željko VerteljV Domu paraplegikov v Semiču so se med 21. in 27. oktobrom 2019 na jesenski likovni koloniji "Istrska jesen" zbrali slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije. Pod mentorskim vodstvom slikarja Rassa Causeviga - in grafika Jožeta Potokarja – Cvrča so se likovniki izpolnjevali v akrilu in olju na platno. Pokrajina jih je za ta čas v prijetno toplem in sončnem vremenu kar sama zvabljala in dobesedno izzivala, da so s čopiči in lopaticami nanašali barve na platna.Slikar Damjan Rogelj Nastale so prečudovite slikarske upodobitve pokrajine in tihožitij v celotnem spektru jesenskih odtenkov. Delo umetnikov so si ogledali učenci novomeške in tamkajšnje osnovne šole. Predstavili so svojo invalidnosti in jim prikazali njihovo ustvarjanje, še posebej pa slikarje, ki slikajo z usti.

Likovno delo Borisa Štera Občini Semič
Z županjo Polono KambičBoris Šter
, član Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije, je Občini Semič podaril svoje likovno delo. Njegova slika, ki jo je prevzela županja Polona Kambič, bo krasila poročno dvorano v Muzejski hiši Semič. V Muzejski hiši, ki so jo odprli ob praznovanju občine Semič, se nahaja Vinogradniška zbirka, Krajevna zbirka »Semič v dvajsetih slikah« in Center narave Bele krajine. Muzej je v celoti prenovljen in dostopen osebam na invalidskih vozičkih. Županja je ob tej priložnosti Likovni sekciji Zveze paraplegikov Slovenije podelila zahvalo za podarjeno umetniško deloDela našega slikarja Damjana Roglja.
Likovne kolonije so se udeležili: Jožica Ameršek, Klavdij Leban, Miran Jernejšek, Klara Milavec, Damjan Rogelj (član našega društva), vodja likovnikov Metod Zakotnik in Ivan Regoršek, ki se je prvič udeležil likovne kolonije. Ustvarjali so tudi slikarji, ki slikajo z usti - Dragica Sušanj, Benjamin Žnidaršič, Željko Vertelj (član našega društva) in so člani VDMFK. Za dobro počutje slikarjev so skrbele Ivanka, Nežka, Klavdija, Darja in Zuza . Za pravega mojstra peke kostanja pa se je na koloniji izkazal Miran Jernejšek.

Likovno kolonijo je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije podprl Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.