EKIPNO PRVI – POSAMIČNO PRVI IN DRUGI

Edo planinc prvi, Beno Žnidaršič tretjiREZULTATI - Naši šahisti so v ekipni konkurenci osvojili prvo mesto, med posamezniki je bil prvi tudi Edo Planinc, drugo mesto je osvojil Jasmin Sabljakovič, tekmovala pa sta še Ljubiša Gajič in Zlatko Majhenič.
Prvi krog šahovske lige ZPS-GRADEX, ki že nekako po tradiciji odpre tekmovalno šahovsko sezono, je 18. oktobra 2019 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa. Primorski šahisti tekmovanje že vrsto let posvečajo tudi svojemu članu in odličnemu šahistu Viktorju Brezovniku, tokrat pa so se šahist z minuto molka poklonili tudi letos umrlemu našemu šahistu Zlatku Bernašku.

Vodja šahistov Jasmin Sabljakovič je bil drugiV prostorih Emonca v Kopru se je na črno belih poljih pomerilo 17 šahistk in šahistov iz petih pokrajinskih društev Zveze – DP Celje, DP Novo mesto, DP Kranj, DP Ljubljana in DP Koper.
Prvo in drugo mesto za naše šahistePo uvodni predstavitvi in navodilih sodnika, so šahisti po švicarskem sistemu odigrali sedem krogov. Za posamično partijo so imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut. Rezultati so šteli tako za ekipne kot za posamične uvrstitve, kakor tudi za uvrstitve memorialnega tekmovanja. Društvo paraplegikov Istre in Krasa je za najboljše uvrstitve na spominskem tekmovanju Viktorja Brezovnika podelilo praktične nagrade.
V prvem krogu je v ekipni konkurenci najboljši rezultat dosegla naša ekipa DP Ljubljana (15,5) na drugo mesto se je uvrstila ekipa, DP Koper (13,0), tretje mesto sta si razdelili DP Celje (10,0) in DP Novo mesto (10,0), peta je bila DP Kranj (4,5) v kateri je nastopil samo en tekmovalec.
V posamični konkurenci sta prvo in drugo mesto osvojila šahista naše ekipe DP Ljubljana – Edo Planinc (6.5) in Jasmin Sabljakovič (5.5), tretji je bil domačin Benjamin Žnidaršič (5).
Tekmovanje je po pravilih Šahovske zveze Slovenije brez zapletov vodil arbiter Andrej Žnidarčič. Pokrovitelj lige je GRADEX d.o.o. iz Šempetra v Savinjski dolini.