LITERARNI UTRINKI Z VODNIKOM V GROSUPLJU

Naša skupina recitatorkV Mestni knjižnici GrosupljeNaša recitatorska skupina ONA & ONE, ki jo sestavljajo: Marjana Lavrin, Alenka Tratnjek in Ana Feržan, se je 18. oktobra 2019 predstavila v Mestni knjižnici v Grosuplju. Za učence osmih razredov OŠ Brinje in OŠ Šmarje Sap je pripravila Literarne utrinke z Vodnikom, program pa je s spominom na velikega slovenskega izobraženca povezovala naša priznana pesnica Darinka Slanovec.
Učence je s kratko predstavitvijo našega društva nagovorila Saša Jereb, z dobrodošlico pa se je recitatorkam zahvalila direktorica knjižnice Roža Kek. Recitacije je v ozadju spremljala glasba slovenskih narodnih pesmi (Slovenec sem, Triglav moj dom, Slovenija od kot lepote tvoje in Dramilo v izvedbi Trkaja)
Letos je minilo 200 let od smrti Valentina Vodnika, pesnika, jezikoslovca, prevajalca, razsvetljenca, učitelja, duhovnika, novinarja in urednika. In tako so se s temi utrinki tudi naši kulturni ustvarjalci in učenci poklonili velikemu slovenskemu možu.
Kulturni dogodek je sofinanciral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.