SLOVENIJA PREMAGALA ANGLIJO IN NORVEŠKO

Turnir na ŠkotskemSlovenska ekipa nastopa na močnem mednarodnem turnirju v curlingu, ki med 15. in 18. oktobrom 2019 poteka v mestu Stirling na Škotskem. Ekipo vodi selektor Gregor Verbinc, tekmujejo pa: Žiga Bajde, Robert Žerovnik, Joc Klemen in Mojca Burger – igralci našega društva in Jovita Jeglič iz Društva paraplegikov Gorenjske. Na turnirju nastopajo še izbrane vrste Anglije, Rusije, Švice, Norveške, Škotske, Švedske in ZDA. Udeležba na turnirju je dobra priprava na skorajšnje svetovno prvenstvo skupine B, saj na Škotskem igramo z najboljšimi ekipami iz skupine A. »Vsaka zmaga je uspeh,“ pravi trener Verbinc. No, že v prvem nastopu so naši premagali angleško vrsto z 9:6, nato tekmi s Švedsko in ZDA zgubili, v četrti tekmi pa ponovno zablesteli, ko so z 13:10 ugnali paralimpijske podprvake Norvežane. V nadaljevanju turnirja je naša ekipa s tesnim rezultatom 7:8 zgubila s Švico, s Škotsko smo zgubili z 1:10, z Rusijo pa z 1:9. Dve zmagi na tako močnem turnirju je za našo ekipo glede na pogoje treninga velik uspeh in dobra popotnica za svetovno prvenstvo skupine B, ki bo med 27. novembrom in 2. decembrom 2019 na Finskem.