INTERVJU S PETROM JEREBOM O NAMIZNEM TENISU

Zmaga v paru z Alešem RomihomPozdravljen, sedem let je minilo od nesreče s kolesom. Kako to, da si šele zdaj pričel z resnim igranjem namiznega tenisa na vozičku?
Oh čas kar beži. Namizni tenis mi je bil že od nekdaj eden izmed priljubljenih športov. V času srednje šole sem ga bolj rekreativno igral ampak ga nikoli nisem treniral. Kakšno dobro leto po poškodbi sem slišal, da potekajo treningi namiznega tenisa na vozičku na Malenškovi v Ljubljani. Nekajkrat sem prišel, ampak takrat še nisem imel svojega avta in so me tja vozili starši. Bilo mi je všeč, a je bil takrat za nas malo prevelik logistični zalogaj. Nato sem se bolj posvetil igranju kitare, naredil tudi en majhen koncert tukaj v Thermani Laško, ampak tudi kitare sem se nekako naveličal. Rabil sem nov izziv. V tem vmesnem času sem se tudi preselil na svoje, kar je spet zahtevalo nekaj časa, da sem se ustalil in vse uredil. Lansko leto po opravljeni obnovitveni rehabilitaciji pa sem se odločil, da pričnem resno trenirati namizni tenis.

Nedavno si se zelo uspešno predstavil na turnirju, ki ga organizirata naša skupina in Thermane Laško, kjer si v igri dvojic s svojim partnerjem Alešem Romihom zmagal. S tem si kot prvi prekinil niz zmag Bojana Lukežiča in Primoža Kanclerja, ki sta zmagovala s svojimi partnerji, odkar se organizira ta turnir. Kaj ti to pomeni?
To mi veliko pomeni. Imel sem kar srečo, da sem na žrebanju dobil Aleša, ki je tudi izvrsten igralec. Tudi med igro je bila sreča na najini strani, saj takšne legende ni kar tako lahko premagati. Od vsega pa mi najbolj pomeni to, da sem s trdim treningom dosegel res nekaj lepega.

Osmi tradicionalni turnirKdaj si začel resno trenirati?
Resno sem začel trenirati lansko leto oktobra po opravljeni rehabilitaciji. A sem vmes treninge moral zaradi poškodbe prekiniti za tri mesece.

Verjetno ti je dala ta zmaga nov zagon za nadaljnje treninge?
Seveda in to velikega!

Kdo te je navdušil za namizni tenis?
Sedaj, ko sem na vozičku Davor Škrinjar

Ali si doslej že poskusil kak šport na vozičku?
Poskusil sem košarko, ampak mi ni bilo všeč.

Nagrada Zdravilišča Laško za prvo mestoKakšni so tvoji cilji? A se nameravaš samo rekreativno ukvarjati s tem ali imaš višje, tekmovalne cilje?
Imam tudi tekmovalne cilje, tako kratkoročne kot dolgoročne, ampak lepo počasi, oz postopoma. Letos bom prvič nastopil na državnem prvenstvu, potem bomo pa videli kako naprej. V naslednjem letu pa ciljam na evropsko prvenstvo v Lignanu, da me med drugim tudi ocenijo po mednarodni ITTF klasifikaciji.

Kje treniraš in kako pogosto?
renutno treniram v NTK Trbovlje, štirikrat na teden. Nekajkrat vmes pa sem prišel tudi na URI Sočo.

Ali sodeluješ s kakšnim trenerjem?
Sodelujem z Andrejem Potrbinom.

ZmagovalciAli si se že pred nesrečo resneje ukvarjal s kakšnim športom?
Niti ne, vse bolj rekreativno. Največ namizni tenis, kolesarjenje in tek.

Katere športe najraje spremljaš? A mogoče za koga navijaš?
Največkrat spremljam nogomet, nisem pa ravno strasten navijač.

Kaj poleg treniranja namiznega tenisa v življenju počneš?
Delam v kartonažnem podjetju Dukart kot tehnolog. V prostem času pa včasih v roke vzamem kitaro in malo zaigram. Doma pogledam kakšen dober film, med vikendom sem pa v družbi s prijatelji. Rad se udeležim kakšnih koncertov in hodim na morje kjer se najbolj spočijem.

Hvala za intervju in še obilo športnih dosežkov!
Janko Zupan