TRADICIONALNA GOLAŽIJADA V OSEKU

Druga je bila ekipa Stare kokeNaše ekipePrišla je jesen, prišla je trgatev in prišla je golažijada, ki jo v Paracentru Osek v Slovenskih Goricah, vsako leto tradicionalno pripravi Društvo paraplegikov Podravja.
Tokrat se je v kuhanju golaža poskusilo sedem ekip iz petih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Ekipe so od organizatorja dobile meso, za vse druge sestavine pa so poskrbele same. Začelo se je sekljanje čebule, kuhanje in kmalu so se iz kotličkov začele širiti prijetne vonjave.

.Alenka in Feliks sta bila četrtaGolažijado je pripravilo Društvo paraplegikov PodravjaZa naše društvo so tekmovale kar tri ekipe. Prva ekipa Stare koke (Mojca in Mirjam) je osvojila drugo mesto, druga Kr'neki (Alenka in Feliks) je bila četrta, tretja Jebiga (Ibro in Zorica) pa šesta. Zmagala je ekipa organizatorjev pod kuhalnico Barbare. Golaž je ocenjevala tričlanska komisija.
Ob prijetnem druženju so organizatorji spekli še jagenjčka in pečenice iz letošnjih kolin, tako da je bila kulinarika resnično na vrhuncu.