NAŠE DRUŠTVO IZVAJALEC OSEBNE ASISTENCE

Osebna asistencaOsebna asistenca je zbir storitev, ki ljudem, ki v vsakdanjem življenju potrebujejo pomoč drugega, omogoča neodvisno in bolj kakovostno življenje. Storitve so prilagojene konkretnim potrebam posameznega uporabnika oz. uporabnice, njegovim oz. njenim sposobnostim, željam, pričakovanjem in življenjskim razmeram.
Pravico do osebne asistence in način njenega uveljavljanja urejata Zakon o osebni asistenci in Pravilnik o osebni asistenci, ki sta se začela izvajati prvega januarja 2019.

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je na podlagi sklepa upravnega odbora že pred meseci na ministrstvo poslalo vlogo za pridobitev statusa izvajalca osebne asistence. Pred kratkim smo odločbo za izvajanje osebne asistence kot nepridobitne dejavnosti po zakonu tudi prejeli, kar pomeni, da uporabnik ali njegov zakoniti zastopnik za izvajanje pravice do osebne asistence lahko izbere naše društvo za izvajalca osebne asistence.
Torej, če imate odločbo o pravici do storitve osebne asistence in še niste izbrali izvajalca OA, ali bi ga radi zamenjali, pokličite na društvo in se dogovorite za sestanek.