NAŠI ATLETI V ZLATI SREDINI

Atlet Andrej OmahenCeljska ekipa je prejela tudi nov prehodni pokal
V športnem parku v Črni na Koroškem je 28. junija 2019 potekalo zaključno ekipno tekmovanje v atletski ligi Zveze paraplegikov Slovenije v 24. sezoni. Pred pričetkom tekmovanja v zadnjem, četrtem krogu, sta atlete nagovorila: predsednik Društva paraplegikov Koroške Damjan Hovnik in županja občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak, ki je tekmovalkam in tekmovalcem zaželela uspešno tekmovanje.

Atletinja Namka ParatušičOmenila je tudi dobro sodelovanje z društvom in predstavila nekaj ključnih projektov občine. Atletska ekipa našega društva je osvojila tretje mesto.
Četrti krog je v organizaciji Zveze odlično pripravilo Društvo paraplegikov Koroške, v osmih disciplinah - štirih metalnih (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 m) pa je nastopilo 27 atletinj in atletov iz štirih pokrajinskih društev Zveze. Razmere za tekmovanje so bile zelo dobre, najboljši rezultat pa je dosegel domači atlet Damjan Hovnik v vožnji na 100 m. Za rezultat 21.10 sekund je prejel 780,09 točk. Tekmovanje so vodili sodniki Atletskega kluba Velenje.

Atletinja Zorica JeličREZULTATI ČETRTEGA KROGA
1. DP jugozahodne Štajerske (4.994,87)
2. DP Koroške (4.808,29)
3. DP Ljubljanske pokrajine (2.976,78)
4. DP Prekmurja in Prlekije (2.059,83)

Pokal za tretje mestoKONČNE UVRSTITVE V SEZONI 2019
1. DP jugozahodne Štajerske (19.524,40)
2. DP Koroške (19.161,21) – razlika (363,19)
3. DP Ljubljanske pokrajine (14.114,84) – razlika (5.409,56)
4. DP Podravja (9.933,52) – razlika (9.590,88)
5. DP Prekmurja in Prlekije (5.638,10) – razlika (13.886,30)
6. DP Severne Primorske (4.681,07) – razlika (14.843,33)
Naša ekipa ob zaključku ligeLetošnjo sezono so atleti v maju odprli na atletskem stadionu Poljane v Mariboru, v drugem krogu so moči merili zadnjega maja na stadionu OŠ 1 v Murski Soboti, tretji krog je sredi junija potekal na atletskem stadionu Kladivar v Celju, četrti pa na Koroškem. Ves čas je bila na vrhu lestvice ekipa DP Celje, čeprav so neposredni tekmeci atleti ekipe DP Slovenj Gradec v drugem krogu zaostajali le za 23,93 točk.
Ob razglasitvi rezultatov zaključnega ligaškega tekmovanje v atletski ligi se je vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner zahvalil društvom za soorganizacijo posamičnih krogov, tekmovalcem čestital za dobre športne rezultate in podelil pokale.