LITERARNI UTRINKI Z VODNIKOM

Kulturni dogodek v Domu starejših FužineNaše recitatorke

V Domu starejših občanov Fužine v Ljubljani se je 11. junija 2019 z recitali predstavila naša skupina ONA & ONE. Tokrat so recitatorke z recitali Valentina Vodnika - Marjana Lavrin, Alenka Tratnjek in Ana Feržan nastopile pod mentorskim vodstvom naše priznane pesnice Darinke Slanovec. Kulturni dogodek smo poimenovali – Literarni utrinki z Vodnikom, ki ga je s čudovitimi melodijami popestrila in obogatila violinistka Urška Jeraj.

Violinistka Urška JerajLiterarni utrinki z Vodnikom
Spomin na slovenskega izobraženca izredno širokega duha je z izbranimi besedami obudila Darinka Slanovec, ljubitelje poezije pa je nagovorila tudi predsednica našega društva Mirjam Kanalec.
Letos je minilo 200 let od smrti Valentina Vodnika, pesnika, jezikoslovca, prevajalca, razsvetljenca, učitelja, duhovnika, novinarja in urednika. In tako so se s tem utrinkom tudi naši kulturni ustvarjalci poklonili velikemu slovenskemu možu, prisluhnili pa so mu številni oskrbovanci doma.