PRVO IN TRETJE MESTO ZA NAŠA SMUČARJA NA VODI

Slovensaka ekipaPrvo in tretje mesto za naša smučarja Smučanje na vodi (wakeboard) je vse bolj priljubljen šport tudi med paraplegiki. Zato se naši najbolj zavzeti smučarji že kar nekaj let udeležujejo smučarskega kampa, ki vsako leto poteka pri Punatu na Krku.
Letošnjega že 16. kampa se je od 3. do 8. junija 2019 udeležilo tudi devet članov iz petih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Omeniti je treba, da je celoten objekt dostopen osebam na invalidskih vozičkih, na voljo pa je tudi izposoja ustrezno prilagojenih desk za smučanje na vodi v sedečem položaju. Slovenski deskarji na vodi so ponovno pometli z vso konkurenco in ponovno osvojili tri medalje, tako kot v lanskem letu. Med našimi smučarji je Borut Sever osvojili prvo, Gregor Gračner, tretje, Boštjan Ceglar pa sedmo mesto.
V prvih dveh dneh je vreme omogočalo dobre pogoje za treninge, v času tekme pa je morje z manjšimi valovi dopuščalo hitre zavoje.