DAVORIN KOPŠE – KANDIDAT ZA EVROPSKEGA POSLANCA

Davorin Kopše - kandidat za evropskega poslancaMed kandidati »Predvolilnega srečanje kandidatov na volitvah z invalidskim gibanjem« je bil tudi član našega društva Davorin Kopše, ki za poslanca v Evropskem parlamentu kandidira na skupni listi SDS-SLS.
Davorin Kopše se je rodil 8. novembra 1963 na Ptuju. Po študiju na Fakulteti za upravo v Ljubljani in Fakulteti za menedžment v Kopru je končal še prvostopenjski univerzitetni študijski program. Kasneje je svojo poklicno pot nadaljeval v Slovenski vojski kot poveljnik učnega voda, končal je šolo za častnike Slovenske vojske, bil na mirovni misij Althea v BiH, nazadnje pa je opravljal delo načelnika obveščevalno-varnostnega sektorja.

Kandida dveh skupnih list - SDS-SLSPestro in odgovorne delo vse do prometne nesreče z motorjem, ko si je pri 47 letih poškodoval hrbtenjačo.
Po medicinski rehabilitaciji se včlanil v Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, kjer se poskuša v igranju curlinga.
V boju za evropskega poslanca zastopa barve Slovenske demokratske stranke. Na to je zelo ponosen in kandidaturo doživlja kot nekakšen vrhunec dogajanj, ki so povezana s politiko in z njim. Že pred časom je namreč sprejel in ponotranjil vrednote in smotre te stranke. Ni mu bilo težko, saj so skladni z njegovim svetovnim nazorom. Podpira in zahteva dosledno spoštovanje človekovih pravic, je zagovornik povezovanja in sodelovanja, kar edino prinaša napredek in uspeh. Demokratična načela so mu tako rekoč pisana na kožo. Zaradi naštetega in še veliko drugega se v vlogi kandidata za poslanca odlično počuti, čeprav včasih čuti pomanjkanje veščin javnega nastopanja.
Kot poslanec EU bi se vključil predvsem v reševanje invalidske problematike in s tem po njegovem mnenju dal na tem področju pomemben prispevek. Seveda bi bilo tudi za vse slovenske invalide pomembno, če bi imeli osebo na tako visokem položaju.