XVI. SLOVENIA OPEN THERMANA LAŠKO 2019

XVI. mednarodni turnir v LaškemV športni dvorani Tri Lilije v Laškem je od 8. do 11. maja 2019 potekal 16. mednarodni namiznoteniški turnir za športnike invalide - Slovenia Open Thermana Laško 2019, ki ga je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite.
Odmevni turni velja za največji in najkakovostnejši turnir v tej športni panogi na svetu. Na letošnjem turnirju je v boju za medalje tekmovalo kar 427 igralk in igralcev iz 44 držav. Slovenske barve so pod vodstvom trenerja Darka Kojadinovića zastopali - Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Bojan Lukežič, Primož Kancler ter Luka Trtnik.
V izločilne boje v posamični konkurenci so se uspešno uvrstili – Andreja Dolinar, naš član Bojan Lukežič, Primož Kancler in Luka Trtnik. Žal pa se napredovanja ni mogla veseliti Barbara Meglič, ki je v predtekmovanju morala priznati premoč Kitajki GU (0:3) in Britanki Shackleton (0:3).
Med šestnajst najboljših sta z dobrimi partijami napredovala le Dolinarjeva in Lukežič, med tem, ko sta v izločilnih tekmah s tekmovanjem zaključila preostala naša dva igralca. Kanclerja je porazil Američan Emburgh (0:3), Trtnik pa je izgubil proti Brazilcu Filihu (0:3).
V osmini finala je Dolinarjeva kljub dobri igri morala priznati premoč Rusinji Vasilievi ki je zmagala s 3:2. Legenda med našimi igralci namiznega tenisa Bojan Lukežič je s favoriziranim Kitajcem Fenguem zgubil z 0:3.
V ekipnih nastopih so brez napredovanja ostali pari Lukežič&Kancler, Trtnik&Jovič (Hrvaška) in dvojica Dolinar&Meglič.