TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA V NOVEM MESTU

Naš slikar Željko VerteljDruštvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je tudi letos organiziralo že tradicionalno »LIKOVNO DELAVNICO« z udeležbo več kot 10 članic in članov – likovnikov iz lokalnih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Med njimi so bili tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami in rezbarji.
Delavnica je potekala v ponedeljek 8. aprila 2019 v prostorih društva v Novem mestu.
Tudi tokrat je mentor Rasso Causevig udeležencem delavnice svetoval pri ustvarjanju, nad organizacijo pa je bdela slikarka Jožica Ameršek, vodja kulturne dejavnosti na društvu.
Slikarsko delavnico in razstavo del, so si poleg številnih članov društva in svojcev ter lokalnih medijev, ogledali tudi učenci iz bližnje šole Dragotina Ketteja. Kljub deževnemu vremenu, je dan minil v sproščenem in predvsem ustvarjalnem duhu.