DP LJUBLJANA MERCATOR TRETJA

28. državno prvenstvo v košarkiPo šestih krogih lige ZPS - ORMEGA MM v sezoni 2018-2019 so se 7. aprila 2019 štiri najboljše slovenske košarkarske ekipe pomerile za 28. naslov državnega prvaka.
Naslov je drugič zapored osvojila ekipa DP Novo mesto, ki je v finalni tekmi ugnala DP Maribor (62:47). V tekmi za tretje mesto z ekipo DP Kranj je slavila naša ekipa DP Ljubljana Mercator (56:45).
Play Off tekmovanje je v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije v športni dvorani gimnazije Franceta Prešerna pripravilo Društvo paraplegikov Gorenjske.
Tekme so sodil: Mitja Dečman, Nedžad Budimlić in Marko Hladnik.

Predstavniki najboljših ekipV razširjeni slovenski ligi je med petimi slovenskimi moštvi tekmovala tudi avstrijska ekipa RSV Kärnten. Prvo kolo je v Novem mestu pripravila DP Novo mesto, drugo v Laškem DP Celje Thermana, tretje v Zagorju DP Ljubljana Mercator, četrto v Kranju DP Kranj, peto v Račah DP Maribor, šesto pa v Feldkirchnu RSV Kärnten.