INVALID - ŠPORTNIK LETA 2018

Prireditev - Invalid športnik leta 2018Zmagovalci se ne naredijo v telovadnici. Zmagovalci se naredijo iz nečesa, kar je v njih - iz želje, sanj, vizije!
Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite je 11. decembra 2018 v konferenčni dvorani Austria Trend hotela v Ljubljani pripravila sklepno prireditev –Invalid – športnik leta 2018. Razglasili so športnico in športnika invalida leta in športno ekipo leta. Laskavi naslov športnika leta je osvojil plavalec Darko Đurić, športnica leta je postala plezalka Tanja Glušič,

ekipa leta pa gluhi plezalci. Priznanje za perspektivno mlado športnico je prejela mlada gluha atletinja Iris Breganski za perspektivnega mladega športnika pa naš smučar Jernej Slivnik. Športnice in športniki so za medalje na svetovnih prvenstvih prejeli srebrni, na evropskih prvenstvih pa bronasti znak
Športniki leta 2018 - Foto: Sportida-Vid PonikvarŠtevilne športnike in visoke goste je v nagovoru pozdravil Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK, slavnostni govornik je bil dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport.
Med športniki pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije so odličja prejeli:
Rudi Centrih - srebrni znak za naslov svetovnega podprvaka v športnem ribolovu, FrančekGorazd Tiršek- bronasti znak za naslov evropskega prvaka v streljanju z zračno puško.in član našega društva Matej Brajkovič - bronasti znak za tretje mesto na evropskem prvenstvu v biljardu. Enaka priznanja so prejeli tudi trenerji: Petar Dimitrovski,Polona Sladič in Aleš Kosmač.
MaskotaOdličja so podeljevali: dr. Jernej Pikalo, Minister za izobraževanje, znanost in šport. Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK, Dragica Bac, direktorica Direktorata za invalide, vojne veterane in žrtve vojnega nasilja na MDDSZ, mag. Robert Cugelj, direktor URI – Soča, Jernej Osterman, generalni direktor Austria Trend Hotela Ljubljana Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja – Združenja športnih Zvez, Kensuke Tsuchiya, predsednik Toyota Adria, Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenija Vladimir Kukavica, direktor FIHO, in Tina Cipot, vodja Korporativnega komuniciranja pri Lidl,.
Slovesno športno prireditev so popestrili in obogatili: skupina DaBlaBlues in plesni par Nastja Fijolič in Klemen Pirman.