KEGLJAČI OSVOJILI ENO PRVO IN TRI DRUGA MESTA

Prvo mesto za Senko IvaniševičREZULTATI - BILTEN - Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je 6. novembra 2018 pripravilo prvi krog kegljaške lige ZPS- DOM PARAPLEGIKOV PACUG, hkrati pa tekmovanje posvetilo 25. memorialu Jožeta Magdiča.
Na štiristeznem kegljišč Vikend v Radencih se je zbralo 33 kegljačic in kegljačev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije in se pomerilo tako v ekipni kot posamični konkurenci. Za pravilen in nemoten potek tekmovanja sta skrbela sodnika Dušan Pohovnikar in Anton Kos iz Kegljaškega kluba Radenska.

V ekipni konkurenci je slavila DP Maribor (1.626), drugo mesto je osvojila ekipa našega društva (1.567), tretje DP Murska Sobota (1.541), četrto DP Novo mesto (1.536), peto DP Slovenj Gradec (1.531), šesto DP Celje (1.526), sedmo pa DP Koper (1.359).
Viktor Rupnik je bil drugiV najštevilčnejši moški konkurenci je največ kegljev podrl Tone Kanc – NM (475), na drugo mesto se je zavihtel naš kegljač Viktor Rupnik (461), na tretje pa Roman Hrženjak – CE (449).
Med kegljačicami je bila najboljša kegljačica našega društva Senka Ivaniševič, (425), drugo mesto je osvojila Marija Kerec – MB (362), tretje pa Martina Glavič – NM (346).
V skupini tetraplegiki je prvo mesto osvojil Aleš Povše – CE (410), drugo naš kegljač Slavko Ivančič (394), tretje pa Damjan Hovnik (318).
Med kegljači veterani je bil najboljši Emil Filipič – KP (381, drugi je bil Boško Božič – KP (361), tretji pa Franc Kuhelj – NM (347).
Po končanem tekmovanju je podelitev z razglasitvijo rezultatov vodil športni novinar Murskega vala Tonček Gider, medalje in pokale spominskega tekmovanja pa je najboljšim kegljačicam in kegljačem podelil športni referent društva Franc Borovnjak. Ekipa Društva paraplegikov Podravja je že drugič zapored osvojila prehodni pokal.