SREČANJE Z UPORABNIKI OSEBNE ASISTENCE

Sestanek z uporabniki osebne asistenceNa društvu smo 26. oktobra 2018 pripravili sestanek z uporabniki osebne asistence in jih seznanili s spremembami programa. Obvestili smo jih, da pri društvu z 31. decembra 2018 zaključujemo s sedanjim načinom izvajanja programa, ker s 1. januarjem 2019 začne veljati Zakon o izvajanju osebne asistence. Za tolmačenje zakona smo povabili izvedenko Aleksandro Rijavec Škrl, strokovno delavko Zveze gluhih in naglušnih, ki je naše uporabnike podrobno seznanila o novostih in prednostih zakona. Žal, se sestanka ni mogla udeležiti nobena strokovna delavka Zveze paraplegikov Slovenije. Vsem našim uporabnikom, ki še niso oddali vloge na Center za socialno delo, smo pomagali pri izpolnjevanju vloge.