PRVE MEDALJE V DVORANSKEM BALINANJU

Slovenska reprezentancaNa Sardiniji v Italiji je potekalo odprto prvenstvo Sardinije, ki je štelo za tekmo evropskega pokala v dvoranskem balinanju (boccia). Pod vodstvom trenerke Ane Špehonja in selektorke Maje Bobnar so v slovenski reprezentanci uspešno nastopili: Nataša Bartol, Matjaž Bartol in član našega društva Jakob Škantelj, ki pa je imel težave z »rampo,« ki mu pomaga pri usmerjanju krogel.

Prvo medaljo za Slovenijo je v zgodovini tega parašporta s tretjim mestom v posamični konkurenci 25. oktobra 2018 osvojil Matjaž Bartol, Nataša Bartol je zasedla 14., Jakob Škantelj pa 17. mesto.
V ekipni konkurenci sta Nataša in Boštjan Bartol posegla še po srebrnem odličju. Prva je bila Rusija, tretja pa Azerbajdžan. Medalje so izziv za uspešne nastope v prihodnjem letu, ki bo odločilno za uvrstitev na paraolimpijske igre leta 2020 v Tokiu.