RAZLIČNOST JE ZAKON NA OŠ ŠMARTNO PRI LITIJI

Rok in Slavko sta predstavila dejavnosti društvaV okviru projekta Različnost je zakon smo 5. oktobra 2018 obiskali učence Osnovne šole Šmartno pri Litiji. Na štirih delavnicah so nam z velikim zanimanjem prisluhnili učenci od prvega do petega razreda.
V učilnici sta Rok in Slavko s projekcijo fotografij predstavila dejavnosti našega društva, z različnimi fotografijami pa pokazala vzroke, ki so botrovali naši invalidnosti.
V športni dvorani so otroci spoznali športne panoge s katerimi se ukvarjamo paraplegiki in tetraplegiki. V telovdnici sta Boštjan in Jože demonstrirala košarko na vozičkih, ki je med nami zelo priljubljena, otroci pa so tudi poskusili iz vozička metati na koš.

Aleš je predstavil košarko na vozičkihNamizni tenis sta predstavila Ljubiša in Davor. Učenci so bili zelo navdušeni tako, da so se kar pomerili v igri z našima odličnima igralcema. Navdušeni pa so bili tudi ob slikanju našega slikarja Željka, ki zaradi težje gibalne oviranosti, slika z usti.
Lutfi je na poligonu, ki so ga učenci sami pripravili skupaj z učiteljicami, predstavil prepreke in ovire s katerimi se vsak dan srečujemo. Otroci so se usedli na invalidske vozičke in preizkusili ovire na umetni travi, vijuganje med količki ter premagati ovire različnih velikosti in višin. Za varnost sta poskrbeli Mateja in Alena.

Med učenci  Željko je predstavil slikanje z usti   Tudi učenci so poskusili Pomerili so se v namiznem tenisu   Učenci so prisluhnili slikarjevi zgodbi  Predstavitev namiznega tenisa
           

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook