RAZLIČNOST JE ZAKON NA OŠ ŠMARTNO PRI LITIJI

Rok in Slavko sta predstavila dejavnosti društvaV okviru projekta Različnost je zakon smo 5. oktobra 2018 obiskali učence Osnovne šole Šmartno pri Litiji. Na štirih delavnicah so nam z velikim zanimanjem prisluhnili učenci od prvega do petega razreda.
V učilnici sta Rok in Slavko s projekcijo fotografij predstavila dejavnosti našega društva, z različnimi fotografijami pa pokazala vzroke, ki so botrovali naši invalidnosti.
V športni dvorani so otroci spoznali športne panoge s katerimi se ukvarjamo paraplegiki in tetraplegiki. V telovdnici sta Boštjan in Jože demonstrirala košarko na vozičkih, ki je med nami zelo priljubljena, otroci pa so tudi poskusili iz vozička metati na koš.

Aleš je predstavil košarko na vozičkihNamizni tenis sta predstavila Ljubiša in Davor. Učenci so bili zelo navdušeni tako, da so se kar pomerili v igri z našima odličnima igralcema. Navdušeni pa so bili tudi ob slikanju našega slikarja Željka, ki zaradi težje gibalne oviranosti, slika z usti.
Lutfi je na poligonu, ki so ga učenci sami pripravili skupaj z učiteljicami, predstavil prepreke in ovire s katerimi se vsak dan srečujemo. Otroci so se usedli na invalidske vozičke in preizkusili ovire na umetni travi, vijuganje med količki ter premagati ovire različnih velikosti in višin. Za varnost sta poskrbeli Mateja in Alena.

Med učenci  Željko je predstavil slikanje z usti   Tudi učenci so poskusili Pomerili so se v namiznem tenisu   Učenci so prisluhnili slikarjevi zgodbi  Predstavitev namiznega tenisa