LIKOVNA DELAVNICA V ANKARANU

Naš slikar Željko VerteljFOTOGRAFIJE - V Kampu Adria v Ankaranu je Društvoparaplegikov Istre in Krasa v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije, Občino Ankaran in Zavodom Ars Viva28. septembra 2018 pripravilo tradicionalno slikarsko delavnico. Na13. likovni delavnici se je pod mentorskim vodstvom Rajka Čauševiča zbralo 35 slikarjev in spremljevalcev iz cele Slovenije. Med njimi tudi naš slikar Željko Vertelj.

Predstavitev električnih priklopnikovSlikarke in slikarji so ob bazenu pripravili pregledno razstavo likovnih del, v okviru tedna mobilnosti pa pripravili predstavitev električnih priklopov za invalidske vozičke in preizkus prilagojenega vozila na ročno upravljanje z vgrajeno BDF ročico.
Ob tej priložnosti je Društvo paraplegikov Istre in Krasa simbolično prevzelo novo kombinirano vozilo, ki je bilo kupljeno s sredstvi donatorjev in sredstvi društva.
Na delavnici so sodelovali slikarji, ki sikajo z usti in so člani VDMFK: Željko Vertelj, Dragica Sušanj, Tina Pavlovič, Benjamin Žnidaršič, Vojko Gašperut ter slikarji Miran Jernejšek, Klavdij Leban, …