PREDSTAVITEV NA 17. FESTIVALU LUPA

Naša stojnica na LupiFOTOGRAFIJE - CNVOS je 13. septembra 2018 že sedemnajsto leto zapored pripravil vseslovenski festival LUPA. Na celodnevnem dogodku se je v središču Ljubljane na stojnicah z različnimi programi predstavilo skoraj 120 nevladnih organizacij. Med njimi je bila tudi stojnica našega društva na kateri smo s publikacijami in drobnimi ortopedskimi pripomočki številnim obiskovalcem predstavili poslanstvo in dejavnost

Slikar Željko Vertelj je predstavil slikanje z ustiDruštva paraplegikov ljubljanske pokrajine. Mimoidoči so se z našimi igralci pomerili v namiznem tenisu, kjer so prednjačili predvsem turisti azijskih držav. Namizni tenis - Azija : SlovenijaNa voljo so bili tudi invalidski vozički s katerimi so obiskovalci lahko zapeljali po umetni travi in se prepričali kakšne težave nam povzročajo arhitekturne ovire. Posebno občudovanje pa je vzbujal naš slikar, Željko Vertelj, ki zaradi težke gibalne oviranosti svoja likovna dela ustvarja z usti. Tako kot vsako leto se je pri nas ustavil tudi župan Zoran Janković in se pomeril celo v namiznem tenisu.

Župan Zoran Janković med našimi člani na stojniciTudi tokrat so bile številne stojnice razprostrte po Prešernovem trgu, Wolfovi ulici, Tromostovju in Stritarjevi ulici, na Prešernovem trgu pa so se med 11. in 18. uro zvrstili pevci, plesalci, igralci in lutkarji. Letošnja novost Lupe pa je bil program v kavarni Pritličje na Mestnem trgu kjer so potekala razna predavanja, okrogle mize in delavnice, namenjena širši javnosti.
Lahko povemo, da se je na naši stojnici ves čas nekaj dogajalo. Informacije sta posredovali Mojca Burger in Mateja Lazar, v namiznem tenisu pa sta zaigrala Bojan Lukežič in Ljubiša Gajič. Dogodku so veliko pozornosti posvetili tudi mediji.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook