15. MEDNARODNI TABOR S TUJIMI PROSTOVOLJCI

Predstavitev SlovenijeFOTOGRAFIJE - V Domu paraplegikov v Semiču je od 23. do 30. avgusta 2018 potekal že 15. mednarodni tabor naših članov s tujimi prostovoljci. Letos smo gostil dve prostovoljki iz Španije (ena je oseba s motnjami učenja in ima svojo spremljevalko), poleg njih sta bili z nami še dve Portugalki ter Čehinja. Skupina se je dobro razumela med seboj in dobro opravljala svoje delo. Čez vikend nam je zagodlo vreme

- zaradi dežja je bil namreč okrnjen program Semiške ohceti, na kateri običajno sodelujemo. Počistili smo hišoSmo se pa zaradi vremena lahko posvetili čiščenju hiše in predstavitvam držav. Najprej Slovenije seveda. Prostovoljke so nam kuhale njihove nacionalne jedi, mi pa smo jim pripravili tradicionalno slovensko nedeljsko kosilo JKMS oz. juha, meso, krompir, solata.
Prostovoljke so že prvo jutro izvedele vse o para in tetraplegiji, ter o programih, ki jih društvo izvaja za svoje člane ter širšo populacijo. Obiskal nas je tudi pobudnik ustanovitve Čebelarske sekcije invalidov na vozičkihUdeleženci 15. tabora Andrej Sever in nam predstavil idejo o čebelarstvu med invalidi.
Odšli smo tudi na daljši sprehod po okolici Semiča, ob večerih pa so bile na vrsti tudi družabne igre. Odpravili smo se tudi na daljši izlet do Otočca in Kostanjevice. Velikodušno pa so nas na obisk povabili tudi dolenjski paraplegiki.
Tako je bil 15. tabor zaključen. Srečali smo se s starimi prijatelji, spletla so se nova prijateljstva, vsi skupaj pa smo s seboj odnesli nove spomine, nove izkušnje in polno zanosa in energije za pripravo naslednjega tabora.

 

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook