SLIKARSKA RAZSTAVA V PROSTORIH INFO TOČKE 65+

Razstavo je odprl župan MOL Zoran JankovićFOTOGRAFIJE - Mestna občina Ljubljana nam v prostorih Info točke 65+ v središču Ljubljane že vrsto let pomaga pri pripravi naših razstav. Na tokratni razstavi, ki smo jo odprli 30. julija 2018, razstavljata slikarja Damjan Rogelj in Zlatko Bernašek. S svojimi prvimi slikarskimi deli pa sodelujejo še: Draga Lapornik, Alenka Tratnjek in Emil Palameta, ki so slikarstvo in slikarske tehnike spoznali na likovnih delavnicah.

Kulturni dogodek je obogatila Urška JerajPri društvu smo namreč za začetne likovne ustvarjalce pod vodstvom slikarja Damjana Roglja pripravili štiri slikarske delavnice z naslovom - Spoznajmo tehnike slikanja.
Ob odprtju razstave je Jože Globokar predstavil društveno in kulturno dejavnost in omenil zelo dobro sodelovanje in podporo MOL na vseh področjih. Slikar Damjan Rogelj je nekaj besed namenil poteku likovnih delavnic in tečajnikom podelil društvena priznanja, moderator in likovni kritik Jaka Racman pa je o razstavi in avtorjih med drugim povedal: »Rogljeva dela so motivno in slogovno pomenljivo izbrana iz različnih pristopov (spoznanih tudi med študijem slikarstva), kar nakazuje širino, domet ter relacije med sodobnostjo in področji vplivov iz bogate slikarske tradicije. Avtorja očitno vznemirjajo razmerja oblikovno-izraznih možnosti med realističnim, dramatičnim in abstraktnim likovnim načinom.
Dela Damjana Roglja
Bernašek z dolgoletnimi izkušnjami tehničnega risanja, oblikovanja in snovanja male plastike se predstavlja z realističnimi risbami z modernistično vizijo abstrakcije, ekspresivno dinamične v plastično vznemirljivi vehemenci. Avtor mojstrsko izkazuje obrtno spretnost in talent, ki še ni dovolj udejanjil vseh svojih potencialov.
Tečajniki, ki na razstavi pogumno in scela predstavljajo proces postopnega osvajanja začetnega znanja likovnih postopkov in tehnik, s svojimi deli presegajo tehnično-spoznavne vidike in mestoma sežejo presenetljivo visoko v izkazovanju (doslej) skritih talentov. Poudariti velja dejstvo, da so na tečaj vstopili na različnih ravneh, saj je vsakdo med njimi že izoblikovana osebnost s povsem svojimi izkušnjami, spomini in cilji za prihodnost. Zato je v njihovih delih potrebno prepoznati vsem skupno pripravljenost za učenje in ustvarjanje, kot trajnostne vrednote, vendarle pa tudi izkazani likovni talent in opazni smisel«.

Razstavo je odprl župan MOL Zoran Janković še prej pa pripomnil, da se je od nas v teh letih tudi veliko naučil. Uvidel je, da smo z vstrajnostjo in trdim delom mnogo dosegli. Na kulturnem področju pa nas je opozoril na nov izziv. Z našimi razstavami naj bi se namreč predstavljali tudi na največji mestni galeriji, ki bo v nekdanji Cukrarni zaživela v prihodnjih dveh letih.
Kulturni dogodek je popestrila in obogatila violinistka Urška Jeraj, ki je iz svoje violine izvabila čudovite bolgarske in izraelske melodije.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook